Sedinta cu scantei la primele ore ale diminetii

Sedinta cu scantei la primele ore ale diminetii
Sedinta cu scantei la primele ore ale diminetii

În lipsa președintelui CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, care se află în arest la domiciliu, ședința de astăzi a Consiliului Județean a avut un președinte surpriză. Deși se aștepta ca liberalul Ovidiu Nechita să se afle la prezidiu, iată că nu s-a întâmplat așa. Locul i-a fost luat de consilierul PSD Ionel Avram, iar în momentul în care acesta a fost desemnat prin vot, liberalii și democrat-liberalii au recurs la protest, părăsind sala de ședință.
Și cu Stancu, și fără el, se pare că ședințele Consiliului Județean continuă să fie de-a dreptul de domeniul circului. Cum președintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost suspendat din funcție ca urmare a faptului că se află în arest la domiciliu, astăzi desemnarea președintelui ședinței extraordinare a CJ-ului a dat naștere la o serie de nemulțumiri din partea liberalilor și democrat-liberalilor. Deși unii consilieri județeni se așteptau ca ordinea de zi să fie prezidată de vicepreședintele CJ, Ovidiu Nechita, de la PNL Brăila, iată că lucrurile nu au stat prea bine.
Cum majoritatea consilierilor județeni nu-l agrează pe Ovidiu Nechita, s-a trecut la modificarea ordinii de zi supunându-se la vot desemnarea președintelui ședinței. Astfel, consilierii PSD, UNPR, PC, PP-DD, PNTCD și Silviu Radu au votat împotriva lui Nechita, în favoarea consilierului PSD Ionel Avram. Acest lucru i-a nemulțumit profund pe 9 consilieri, în speță de la PNL, PDL și independentul Marian Căpățână, aceștia protestând prin părăsirea sălii de ședințe.
Imediat după ce consilierii care formează Alianța Creștin Liberală au plecat din sală, cei prezenți l-au votat pe aOvidiu Nechita pentru asigurarea interimatului, însă cu atribuții reduse. Adică, liberalul are voie doar să semneze achitarea salariilor angajaților din CJ, a Muzeului de Istorie, precum și utilitățile și plățile asistenților maternali de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila.

Exit mobile version