Sedinta cu scantei in Consiliul Judetean Braila

Sedinta cu scantei in Consiliul Judetean Braila
Sedinta cu scantei in Consiliul Judetean Braila

Marți dimineață, consilierii județeni s-au reunit în ședință ordinară pentru a dezbate proiectele de hotărâre propuse pe ordinea de zi. La această ședință, de la care n-au lipsit discuțiile aprinse și nu tocmai principiale, au fost prezenți 29 de consilieri județeni, lipsind motivat liberalii Mario Da Ross, Vasile Constantin Varga și Marian Sîrbu și consilierul PND Ștefan Cătălin Iordache.

După ce au votat aprobarea trecerii imobilului situat pe strada Belvedere nr. 12 din domeniul privat în domeniul public al județului Brăila și administrarea CJ Brăila, consilierii liberali și cei de la PSD și-au adus acuze reciproce vis a vis de însușirea inventarului public al județului, proiect care mai picase la vot și la precedentele două ședințe ale CJ. Președintele PNL Brăila, consilierul județean Alexandru Dănăilă a încercat să introducă un amendament la acest proiect, prin care să se introducă în domeniul public al clădirii din Belvedere nr. 12, în care funcționează dispensarul TBC, fără însușirea celorlalte bunuri din inventarul actualizat la județului, motivând că acest lucru s-ar putea face până la sfârșitul anului. Amendamentul lui Dănăilă nu a trecut.

Președintele CJ, Francisk Iulian Chiriac a supus la vot proiectul în forma inițială, dar acesta nu a întrunit decât 20 de voturi ”pentru”, fiind necesare 22 pentru ca proiectul să fie aprobat. Consilierii județeni ai PNL prezenți la ședință s-au abținut.

Cele două tabere beligerante și-au trimis săgeți și acuze. PSD-iștii i-au acuzat pe liberali de vot politic la proiectul de hotărâre privind însușirea inventarului actualizat al bunurilor care aparțin domeniului public al județului Brăila. La rândul lor liberalii l-au acuzat pe președintele Chiriac că nu a luat în considerare sugestiile lor privind unele nereguli care s-ar afla în acest inventar.

Clădirea din strada Belvedere nr. 12 a fost cumpărată de Consiliul Județean Brăila, actul de vânzare-cumpărare făcându-se pe data de 6 iunie 2017. Deși în ședința de astăzi a fost aprobată transmiterea acestuia din domeniul public al județului Brăila și administrarea CJ în administrarea Spitalului de Pneumoftiziologie Brăila, lucrurile sunt departe de a fi rezolvate din cauza faptului că această clădirea nu a fost trecută în inventarul județului.

Nu au lipsit nici înțepăturile lui Chiriac la adresa managerului Spitalului de Pneumoftiziologie, Ștefan Sîmpetru, președintele CJ făcând aluzii la trecutul liberal al acestuia.

 

Exit mobile version