Sebastian Burduja: Doar 5 comune din județul Brăila sunt înrolate pe ghiseul.ro

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja s-a aflat în această după-amiază la Brăila, unde a participat la o conferință de presă la sediul PNL Brăila, după care s-a întâlnit cu primarii și alți membrii ai PNL.

În cadrul conferinței de presă, Burduja a precizat că a venit la Brăila ”în primul rând pentru Alex Popa, pentru că este unul dintre colegii la care țin cel mai mult din PNL. Este un om care s-a ridicat pe propriile picioare și a ridicat organizația într-un județ complicat. Pentru asta îi mulțumesc și mă bucur să fiu martorul realizărilor lui la PNL Brăila și în Parlamentul României”.

Ministrul a oferit câteva date privind investițiile ce vizează digitalizarea din județul Brăila, vorbind în primul rând despre platforma ghișeul.ro, principala platformă de furnizare a serviciilor publice online, unde se pot plăti taxele și impozitele locale, impozitele la ANAF, amenzile și se poate emite cazierul judiciar online gratuit.

”Sunt 44 de Unități Administrativ Teritoriale în județul Brăila, dar, din păcate, doar 9 sunt înrolate pe platforma ghișeul.ro. Asta înseamnă o rată de 20%, ceea ce este una dintre cele mai slabe la nivel național. Avem înrolat municipiul Brăila și toate cele trei orașe, dar e cert că avem o problemă la nivel de comune. La nivel județean nu știu dacă sunteți pe ultimul loc din țară, dar oricum, sunteți printre ultimii. Comunele care sunt înrolate pe ghișeul.ro sunt: Măxineni, Tudor Vladimirescu, Unirea, Vădeni și Surdila Greci. Un prim apel către autoritățile locale de aici ar fi să se înroleze pe ghișeul.ro; noi le stăm la dispoziție cu echipa ministerului. E un proces simplu, nu costă mulți bani, e undeva la 10.000 lei toată dezvoltarea tehnică. Nu cred că pentru o primărie de comună este o sumă mare” a spus Sebastian Burduja.

Întrebat de ce crede că primarii sunt reticenți la înrolarea în platforma ghiseul.ro, Burduja a spus că sunt primari ”care nu știu, altora nu le pasă, unii spun că e un cost prohibitiv, alții nu au resursele tehnice, dar acolo le lansez acest apel public că-i ajutăm cu tot ce au nevoie din punct de vedere tehnic să se înroleze”.

Exit mobile version