Se incinge lupta in PDL

Se incinge lupta in PDL
Cezar Preda

Vineri 22 februarie, incepand cu ora 14.00, la Palatul Parlamentului, Sala Grupului Parlamentar PDL, se desfasoara sedinta Colegiului Director National. In cadrul acestei sedinte s-a prezentat o informare a intalnirilor membrilor BPN cu Colegiile Directoare Judetene, pregatirea Conventiei Nationale Extraordinare, cu propunerile pentru componenta Comisiei de Organizare a  Conventiei Nationale Extraordinare si a Comisiei de redactare a modificarilor la Statutul PDL. De asemenea, in cadrul acestui CDN se va aproba Ordinea de Zi a Consiliului National de Coordonare care va avea loc sambata 23 februarie, de la ora 11.00, la Palatul Parlamentului, in sala C.A. Rosetti.

Sedinta CDN a fost una tensionata, in care liderul de la Alba, Mircea Hava, si prim-vicepresedintele Cezar Preda, de la Buzau, l-au atacat pe Traian Basescu, sustinand ca din cauza acestuia PDL a pierdut alegerile. O alta disputa s-a iscat intre Vasile Blaga si Elena Udrea, cei doi care si-au anuntat pana acum intentia de a candida la sefia PDL. Cei doi s-au contrat pe numarul participantilor la Conventia Extraordinara a PDL, Udrea cerand o Conventie la care sa participe 10.000 de delegati, in mare parte alesi locali ai PDL. In replica, Blaga a spus ca nu exista o sala cu o asemenea capacitate, iar Elena Udrea a oferit solutia cu Romexpo. Ambii lideri care l-au atacat pe Traian Basescu, au pierdut intre alegerile locale si cele parlamentare mai mult de jumatate din voturi. Astfel, la Alba, PDL a scazut de la 77 mii de voturi la locale, la 37 mii de voturi la parlamentare, iar Buzaul, care nu a fost niciodata o organizatie mai mult decat mediocra in partid, a scazut de la 52 mii de voturi la locale, la 21 mii de voturi la parlamentare. Sa fie de vina numai Basescu, sau vina cea mai mare o au chiar ei. De obicei cine tipa mai tare e cu musca pe caciula, dar tipa sa nu apuce adversarul sa acuze. Cezar Preda este cel care si-a anuntat demisia din functia de prim-vicepresedinte al PDL pe 10 decembrie 2012, dar a revenit asupra ei cand a aflat ca s-a ales din nou deputat, la roata „calculatorului”. Grupul „reformistilor”, prin vocea europarlamentarului Cristian Preda, a anuntat ca sambata se va mai inregistra o a treia motiune pentru Conventia Nationala.

In cadrul acestui Consiliu National de Coordonare, se va prezenta raportul politic al presedintelui PDL, Vasile Blaga si se va stabili data Conventiei Nationale Extraordinare. La CNC-ul de sambata, fiecare organizatie judeteana va participa cu un numar de delegati, membrii de drept (parlamentarii, presedintii de organizatii judetene, primari de municipii resedinta de judet, presedintii organizatiilor judetene de tineret, femei, varsta a treia si oamenilor de afaceri, dar si presedintii comisiilor de integritate, statut si litigii si de revizie si control) si cate 5 delegati alesi de organizatii.

Exit mobile version