Se cunosc toate finalistele CM de handbal feminin

Se cunosc toate finalistele CM de handbal feminin
Se cunosc toate finalistele CM de handbal feminin

La sfarsitul saptamanii trecute s-au stabilit echipele calificate la turneul final al Campionatului Mondial de handbal feminin. Surpriza cea mare vine de la Rostov, acolo unde nationala Olandei a invins Rusia si s-a calificat la turneul final. Precedentul Mondial la care Rusia nu a participat a fost cel din 1971, pe vremea URSS.

Rezultatele inregistrate in meciurile de baraj pentru calificarea la CM, zona europeana:

Reamintim ca nationala Romaniei a obtinut calificarea la CM din Serbia dupa ce a invins in dubla mansa nationala Slovaciei cu 23-21 in deplasare si apoi cu 30-22 pe teren propriu.

Echipele calificate la CM sunt: Serbia (gazda turneului), Norvegia (campioana en-titre), Algeria, Angola, Republica Democrata Congo, Tunisia, Muntenegru, Ungaria, Coreea de Sud, China, Japonia, Australia, Argentina, Brazilia, Republica Dominicana, Paraguay, Spania, Romania, Polonia, Cehia, Danemarca, Olanda, Germania, Franta.

Turneul final se va desfasura in perioada 7-22 decembrie 2013 in Serbia, iar tragerea la sorti a celor 4 grupe va avea loc sambata 15 iunie, la ora 12.30, ora Romaniei. Cele patru grupe se vor juca la Belgrad, Nis, Novi Sad si Zrenjanin. Primele patru echipe din fiecare grupa se vor califica pentru optimile de finala, iar celelalte doua din fiecare grupa vor juca pentru locurile 17-24.

Exit mobile version