Școala profesională cu profil agricol de la Cireșu va fi funcțională de anul acesta

În urmă cu un an, deputatul PNL Alexandru Popa anunța că va înființa în comuna natala o clasă de școală profesională în domeniul agricultură, unde elevi care au absolvit clasa a VIII-a din comuna Cireșu și localitățile limitrofe, pot veni să învețe meserie. Această școală profesională le asigură la final un certificat de calificare. Liberalul a spus că este dispus să susțină înființarea în câteva comune din județ a unor școli profesionale cu profil agricol în sistemul de învățământ dual, în care să fie pregătit personalul calificat de care duce lipsă în prezent agricultura brăileană.

Legat de clasa de de școală profesională de la Cireșu, deputatul Alexandru Popa a spus că a fost finalizată selecția dosarelor și au fost ocupate toate cele 24 de locuri, cu copii din 4 comune, care dacă nu ar fi fost această școală probabil că abandonau sistemul de educație. În zilele următoare se vor discuta câteva detalii privind unele facilități care vor fi acordate acestor elevi, printre care și asigurarea transportului.

Alexandru Popa a spus că după ce vor fi finalizate și ultimele detalii privind facilitățile acordate le va face publice.

”Cu siguranță vrem să extindem astfel de școli și în alte localități din județ. Ne dorim să înființăm cel puțin șase astfel de școli profesionale în județul Brăila. După ce vom câștiga alegerile din 2024 vom putea să dezvoltăm mult mai mult județul Brăila. Județul Brăila se bazează în primul rând pe terenurile fertile și pe munca agricultorilor. de aici vin majoritatea banilor” a spus deputatul Alexandru Popa.

Exit mobile version