Șase transferuri anunțate la Dunărea Brăila. Nouă jucătoare din lotul din sezonul trecut s-au despărțit de clubul brăilean

Cu câteva zile înaintea reunirii pentru noul sezon din Liga Florilor, HC Dunărea Brăila a anunțat venirea a 6 jucătoare noi la echipă, dintre care două românce. În schimb, față de lotul din sezonul 2023-2024, echipa pregătită de Jan Leslie Lund s-a despărțit de 9 jucătoare.

Astfel, din sezonul următor pentru HC Dunărea Brăila vor juca: Oana Borș (CS Minaur Baia Mare), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina), Dejana Milosavljević (SCM Craiova – croată), Simone Böhme Kristensen (Ikast – daneză), Daria Michalak (MKS Zaglebie Lubin – poloneză), Sara Kovarova (MKS FunFloor Lublin – cehă).

Din sezonul viitor nu vor mai îmbrăca tricoul Dunării Brăila: Aneta Udriștioiu (retrasă), Cătălina Pisică, Paula Teodorescu, Alexandra Severin (CSM Iași), Karolina de Souza (CSM Iași), Francielle da Rocha (SCM Craiova), Jessica Quintino (Minaur Baia Mare), Larissa Araujo (Corona Brașov), Jelena Zivkovic (Corona Brașov).

Astfel, din lotul HC Dunărea nu va mai face parte nicio jucătoare dintre braziliencele care au fost în ultimele sezoane, iar căpitanul echipei din ultimii ani s-a retras din activitate, banderola urmând a fi preluată de Kiki Liscevic. Sezonul va începe cu Supercupa României, la care vor participa alături de echipa brăileană, în calitate de finalistă a Cupei României, CSM București, Rapid București și Gloria Bistrița-Năsăud, toate participante în EHF Champions League. Liga Florilor va debuta pe 1 septembrie, când HC Dunărea va juca în deplasare cu SCM Râmnicu Vâlcea.

Probabil că jucătoarele de la echipa de tineret, care sunt au jucat și în sezonul trecut la prima echipă și sunt și componente ale echipei naționale de tineret, vor evolua la echipa de senioare a HC Dunărea, fiind vorba despre Raicea, Mohamed și Cristea. Nu se știe ce se va întâmpla cu alte jucătoare care nu prea au jucat în sezonul încheiat în primăvară, dacă vor mai rămâne sau nu la Brăila.

Exit mobile version