Șase permise reținute de polițiști în cursul zilei de ieri

mijloace de transport în comun, mijloace ce asigură transportul angajaților

mijloace de transport în comun, mijloace ce asigură transportul angajaților

La data de 02 septembrie a.c., poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila și polițiști locali au desfășurat acţiuni de verificare în zone aglomerate, dar şi în trafic, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Totodată, polițiștii brăileni, împreună cu polițiștii locali au acționat în mijloacele de transport public de persoane de pe raza municipiului, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19.

Astfel, au fost verificatesocietăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar şi pieţele și târgurile din municipiu, precum și cele din județ. Activitățile au vizat și verificarea respectării programului de lucru cu publicul de către unitățile economice precum terasele, barurile și cluburile.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de verificare și în mijloacele de transport în comun, în cele cu regim de TAXI, dar și în mijloacele companiilor ce asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au verificat 22 de societăți comerciale, legitimat peste 100 de persoane, au controlat 179 de vehicule, 119 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, mijloace ce asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă și taxiuri.

Totodată, au fost constatate 39 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de aproximativ 13.000 de lei, dintre care 19 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de

COVID-19, 9 la O.U.G.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 9 la Legea 61/1990 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi 2 la alte acte normative.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut și 6 pemise de conducere.

Exit mobile version