Silviu Mares 22 aprilie 2013
Sapte medalii pentru Romania la CE de gimnastica
Sapte medalii pentru Romania la CE de gimnastica
Larisa Iordache

Larisa Iordache a cucerit patru medalii la Campionatele Europene individuale de gimnastica de la Moscova si a confirmat sperantele puse in ea.  Campionatele Europene de gimnastica de la Moscova au imbogatit palmaresul Romaniei cu sapte medalii. Vineri si sambata, Larisa Iordache a cucerit doua medalii de argint, la finalele de la individual-compus si sarituri, iar Diana Bulimar a obtinut argintul la barna. Duminica, Larisa Iordache a cucerit aurul la barna si argintul la sol, Diana Bulimar a obtinut argintul la barna si bronzul la sol, iar Flavius Koczi a castigat argintul in proba de sarituri. Romania a incheiat participarea la Campionatele Europene de Gimnastica de la Moscova cu sapte medalii, obiectivul delegatiei fiind castigarea a 1-2 medalii si 1-2 clasari pe locurile 4-6.

Povestea Larisei Iordache

Povestea gimnastei care a castigat o medalie de aur (barna) si 3 medalii de argint (sol, individual compus si sarituri) este interesanta. Larisa Iordache a ajuns la gimnastica din intamplare. La cinci ani si jumatate, in timp ce se afla in parc cu mama ei, o antrenoare de la Dinamo a vazut-o cu cata ambitie vroia sa invete sa mearga pe role. A chemat-o imediat la sala. Bunica a fost cea care a convins-o sa intre la antrenament, de unde nu a mai vrut apoi sa iasa. Larisa a mai facut balet si are un frate mai mare, care joaca fotbal.

La 8 ani a cucerit primul titlu de campioana nationala la concursul „Mica gimnasta”. Cand a auzit ce performante a realizat Nadia Comaneci, si-a rugat parintii sa ii cumpere o caseta video cu evolutiile acesteia, pentru a putea vedea cu ochii ei exercitiile facute de cea care ulterior i-a devenit model. Anul trecut, Larisa Iordache a plecat de la Bucuresti in postura de principala speranta la medalii a echipei de gimnastica la Jocurile Olimpice de la Londra. Numai ca, la Londra, nu a mai putut suporta durerile la calcai, participarea ei fiind incerta pana in ultima clipa. A facut totusi toate cele 4 aparate, ajutand echipa sa ia bronzul la proba pe echipe, dar terminand pe locul 9 la individual compus, si pe 6 la barna, acolo unde i-a luat locul Dianei Bulimar.

Larisa are din nastere piciorul stang mai scurt cu cativa milimetri fata de dreptul. Nu se vede la mers sau in executii, dar se simte in organism, aceasta fiind si cauza acelei fasciite de care a suferit la Jocurile Olimpice. Dupa un control medical facut la Viena, doctorii i-au recomandat sa poarte o mini-taloneta de silicon pentru a intari glezna si a distribui uniform presiunea pe picioare.

Larisa Iordache s-a nascut la Bucuresti, la 19 iunie 1996, si a cucerit doua titluri europene anul trecut, la Bruxelles, la prima sa competitie de senioare. Ea a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului cu echipa si la sol. Tot anul trecut, a fost a doua in finala de la barna. A facut parte din echipa medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.