Sâmbătă și duminică subunitățile ISU ”Dunărea” Brăila au fost solicitate să intervină pentru gestionarea a 18 situații de urgență

În perioada 25.05.2024, ora 07.00 – 27.05.2024, ora 07.00, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila au fost solicitate să intervină pentru gestionarea a 18 situații de urgență.

Sâmbătă, 25 mai 2024, la ora 08.50, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă (ASAS) pentru asigurarea zonei de producere probabilă a unei situații de urgență la aterizarea/decolarea elicopterului SMURD.

Tot sâmbătă, la ora 17.55, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu o ASAS pentru degajarea unui element de construcție (bucată de tencuială), de pe fațada unui imobil situat pe str. Roșiorilor din municipiul Brăila.

Sâmbătă, la ora 19.40, Detașamentul 2 de pompieri Brăila a intervenit cu două ASAS pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de locuință pe raza localității Gropeni. În urma incendiului au ars o anexă gospodărească în suprafață de cca. 50 mp. cu bunurile din interior și 100 mp. de acoperiș din lemn acoperit cu tablă la locuință. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost un scurtcircuit electric la cablu electric defect.

Tot sâmbătă seară, la ora 23.35 Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu o ASAS, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la un apartament pe str. G-ral Eremia Grigorescu din municipiul Brăila. Proprietarul apartamentului a fost găsit în stare conștientă, a fost evaluat de echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului fost o cratiță lăsată pe aragazul în funcțiune și nesupravegheat. Nu au fost afectate bunurile din bucătărie.

Duminică după amiază, 26 mai, la ora 16.30,  Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu o ASAS pentru asigurarea zonei în urma unui accident rutier produs pe str. Școlilor din municipiul Brăila. În urma accidentului nu au rezultat victime.

Duminică după amiază, la ora 16.35, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu o ASAS pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată pe str. Salciei din municipiu. Au ars: cca. 50 mp.  de vegetație uscată. Cauza probabilă care a dus la producerea  incendiului un foc în aer liber lăsat nesupravegheat.

Duminică, 26 mai, la ora 18.35, Garda de intervenție Făurei a intervenit cu o ASAS pentru stingerea unui incendiu produs la anexa unei locuințe din localitatea Galbenu. Au ars o anexă gospodărească având o suprafață de cca. 40 mp. și cca. 3,5 tone plante furajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jocul copiilor cu focul.

Tot duminică, la ora 19.55, Detașamentul 1 de Pompieri Garda 1 Brăila a intervenit cu o ASAS pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată produs pe str. Decebal din municipiu. Au ars vegetație uscată și lăstăriș pe o suprafață de cca. 1 ha. Cauza probabilă care a dus la producerea  incendiului un foc lăsat nesupravegheat.

Echipajele de pe ambulanțele SMURD au intervenit în sprijinul a 10 persoane din municipiul Brăila și localități din județ pentru acordarea primului ajutor medical prespitalicesc și transportarea acestora, după caz, la Unitatea de Primiri Urgență Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila.

Exit mobile version