Sâmbătă, polițiștii și jandarmii brăileni au desfășurat 17 acțiuni în municipiu și județ

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității! Sâmbătă, 7 octombrie a.c., polițiștii și jandarmii au desfășurat 17 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 47 de evenimente, 42 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112. În acest context au fost verificate peste 40 de societăți comerciale, precum săli de jocuri de noroc, societăți tip cafe-bar, stații PECO și au fost controlate peste 250 de vehicule, 114 dintre șoferii acestora fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 125 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 81.682 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 7 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost purtate discuții cu cetățenii, adulți, adolescenți, aceștia fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și antisocial.

Ieri după-amiază, 7 octombrie a.c., în intervalul orar 15:00-19:00, polițiști din cadrul Biroului Rutier și Poliției Orașului Însurăței au desfășurat o acțiune de tip Blitz pentru reducerea riscului rutier și creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic. Astfel, au fost legitimate 69 de persoane și controlate 66 de vehicule, 52 dintre șoferii acestora fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest.

De asemenea, polițiștii au aplicat și 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.295 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002.

În ziua de 7 octombrie a.c., la ora 12:05, polițiști din cadrul Poliției Orașului Însurăței au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe DJ 211B, la ieșire din localitatea Victoria ar fi avut loc un eveniment rutier. Din primele date a rezultat faptul că un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din comuna Victoria, în timp ce conducea un vehicul pe DJ 211B, ar fi pierdut controlul asupra volanului, a lovit auto din fața sa și a părăsit partea carosabilă. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.

Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul bărbatului de 51 de ani indicând o valoare de 1.25 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

Totodată, aseară, la ora 18:00, polițiști din cadrul Biroului Rutier l-au oprit în trafic, pe un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din satul Tichilești, în timp ce conducea un vehicul pe DJ 212, în localitatea Chiscani. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice. Pe numele celor doi bărbați au fost întocmite dosare penale în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Exit mobile version