Sâmbătă neagră pentru 30 de conducători auto

Polițiștii brăileni acționează, permanent, în municipiu și județ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității. Ieri, 2 martie a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 18 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății și s-a intervenit la 36 de evenimente, 25 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 305 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 125.000 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 24 de permise de conducere și au ridicat 14 certificate de înmatriculare.

Ieri, 2 martie a.c., în intervalul orar 15:00-21:00 polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și ai Poliției Orașului Însurăței au acționat pe raza orașului Însurăței pentru reducerea riscului rutier și prevenirea accidentelor rutiere.

În acest context au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.335 de lei, conform O.U.G. nr.195/2002, dintre care 19 pentru viteză, 12 pentru abaterile bicicliștilor, 4 pentru ne portul centurii de siguranță, una pentru alcool și restul pentru ale abateri.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 4 permise de conducere pentru alcool, au retras un certificat de înmatriculare și au testat cu aparatele din dotare 85 de șoferi.

În intervalul orar 09:00-12:30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila sprijiniți de jandarmi și poliție locală au acționat în sistem integrat în zona piețelor din municipiul Brăila și a centrelor comerciale, în scopul prevenirii faptelor antisociale, prevenirea infracțiunilor stradale, depistarea infracțiunilor privind pescuitul și acvacultura precum și pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

În acest context, au fost legitimate 30 de persoane, au fost controlate vehicule, testați șoferii și verificate unități de alimentație publică de tip cafe-bar. Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.700 de lei și au reținut un permis de conducere.

Polițiștii vor continua să acționeze pe raza județului pentru prevenirea oricăror evenimente rutiere și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Exit mobile version