Șahistul brăilean Eduard Ancuța a câștigat două medalii de aur

Eduard Ancuta

Eduard Ancuta

Duminică, 27 ianuarie, la Focșani, a avut loc competiția de șah rapid, intitulată ”Cupa Unirea Pricipatelor”, competiție organizată cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la Mica Unire. La competiție au participat șahiști de toate vârstele, legitimați la cluburile de șah din București, Galați, Focșani, Republica Moldova, și Tulcea.

La această competiție a participat și sportivul brăilean, legitimat acum la clubul Logic Delta Tulcea, Eduard-Gabriel Ancuța, în vârstă 12 ani, care a concurat la categoria Elo 1600.

La finalul celor 7 runde de joc , Eduard Ancuța a obtinut medalia de aur cu 4,5 puncte, 4 victorii, o remiză și două partide pierdute, la categoria Elo 1500, acumulând 60 de puncte Elo.

În weekend-ul trecut , Eduard Ancuța a participat la Openul Ialomiței unde a obținut un rezultat bun prin ocuparea locului 2 la categoria U12, iar în ziua de 24 ianuarie 2019, a participat la Galați la competiția de șah rapid, intitulată ”Cupa 24 Ianuarie”, unde a obținut medalia de aur cu 3,5 puncte, trei victorii și o remiză în cele patru partide jucate, la categoria Elo 1500.

Aceste rezultate demonstrează că Eduard Ancuța este un sportiv foarte valoros, ambițios, talentat și dornic de a face performanță în acest sport. Tânărul șahist brăilean care concureză pentru un club din Tulcea se pregătește pentru a participa la Campionatele Naționale Individuale de Șah ce vor avea loc la Călimănești în luna aprilie.

Ancuța a început șahul la CS Micul Prinț, dar acum concurează pentru Logic Delta Tulcea, club care-i poate oferi condiții mai bune de participare la concursuri. 

Exit mobile version