“Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”

 

“Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”

Programul, initiat de Ministerul Educatiei Nationale, intitulat „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” , este un proiect ce se va desfasura, la nivel national, in perioada 1 – 5 aprilie 2013. In acest an, elevilor le vor fi prezentate aspecte referitoare la munca de zi cu zi a politistilor, jandarmilor, pompierilor si a altor lucratori, in cadrul unor intalniri care se vor desfasura in scoli/gradinite sau chiar la sediile structurilor M.A.I. din Braila.

Pe parcursul acestor zile, angajatii de la Compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii si Biroul Proximitate le vor vorbi elevilor de la liceele din municipiu si judet despre delincventa juvenila. Actiunea are scopul de a preveni transformarea elevilor in victime sau autori ai infractiunilor comise cu violenta. Cei de la Serviciul Resurse Umane le vor prezenta materiale de studiu pentru aceia care vor dori sa aleaga meseria de politist, urmand cursurile Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”- Bucuresti sau ale scolilor de agenti de politie de la Campina si Cluj- Napoca.
„De asemenea, de luni pana joi, in incinta Promenada Mall, va fi organizat un stand cu dotarile Politiei Rutiere, fiind prezentat si un autoturism de serviciu, care va fi vizitat de elevi de la clasele a III-a si a IV-a, de la mai multe scoli din municipiu, invitati sa participe la patrule scolare intr-o intersectie amenajata, pentru a-si insusi cat mai multe informatii de educatie rutiera”, ne-a declarat Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.
Toate aceste activitati se vor derula in parteneriat cu Inspectoratul scolar Judetean, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Inspectoratul Teritorial al Muncii, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, Directia de Sanatate Publica s.a.

Exit mobile version