Romania merge cu Voltaj la Eurovisionul de la Viena

Romania merge cu Voltaj la Eurovisionul de la Viena
Romania merge cu Voltaj la Eurovisionul de la Viena

Trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision, cu piesa „De la capăt”, după ce a câștigat selecția națională ce a avut loc duminică seara la Sala Polivalentă din Craiova. Trupa Voltaj a primit 24 de puncte. Pe locul 2 s-a situat Luminița Anghel cu 18 puncte, iar pe locul 3 s-a clasat Ovidiu Anton cu 15 puncte. Votul juriului de specialitate și votul publicului, prin sms, au contat în proporție de 50 % fiecare.

Juriul de specialitate a fost format din muzicienii Mihai Pocorschi și Ovi, jurnalistul specializat Bogdan Honciuc, Anca Lupeș — expert în management artistic și compozitorul și dirijorul Viorel Gavrilă, vicepreședintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România — președintele juriului.

Spectacolul a fost deschis cu un scurt recital susținut de Ovi, care a reprezentat România la Eurovision alături de Paula Seling în 2013.

Finala națională a inclus 12 piese, cuprinse într-un show de aproximativ 3 ore, ce s-a încheiat cu un recital al artistei Ruslana, câștigătoarea competiției Eurovision 2004. Aceasta a dedicat ultima piesă țării sale, Ucraina, în aplauzele publicului.

Ordinea de intrare a artiștilor finaliști în concurs a fost următoarea: Voltaj, cu „De la capăt”, Băieții—”Dragoste în lanțuri”, Tudor Turcu — „Save Us”, Aurelian Temișan feat. Alexa — „Chica latina”, Rodica Aculova — „My Light”, Blue Noise — „Love Won’t Run Away”, Ovidiu Anton — „Still Alive”, Lara Lee — „Superman”, Super Trooper — „Secret Place”, Luminița Anghel — „A Million Stars”, Cristina Vasiu — „Nowhere” și CEJ — „We Were in Love”.

Concursul Eurovision se va desfășura anul acesta la Viena, în perioada 19 – 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria.

Exit mobile version