România mai poate spera doar la locul 7 la Mondialul de handbal feminin

După victoria în ultimele secunde în fața Ungariei, victorie care a dus România în Grupele principale, a urmat astăzi dimineață o înfrângere la scor în fața Rusiei, după o repriză a doua foarte slabă. Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de Rusia cu scorul de 27-18 (10-10), în Grupa principală II a Campionatul Mondial din Japonia.

Tricolorele au făcut o primă repriză excelentă în faţa campioanei olimpice en titre, dar a urmat o parte secundă foarte slabă, cu doar opt goluri înscrise şi o înfrângere fără drept de apel.

România a început bine şi a condus cu 3-2, dar Rusia a înscris de cinci ori la rând şi s-a desprins la 7-3 pe tabela de marcaj. Rusia a condus şi la cinci goluri, 9-4, apoi a avut 10-6, dar jucătoarele noastre au avut un final de primă repriză excelent, marcând patru goluri consecutive, astfel că scorul la pauză a fost egal, 10-10, după nouă minute fără gol primit de România.

La reluare, tricolorele au condus cu 11-10 şi 13-12, apoi Rusia a făcut 15-13, însă România a rămas în meci, Dedu egalând cu o aruncare din poartă în poartă (15-15). Ultimul sfert de oră a fost unul de coşmar pentru echipa României, care avut zece minute fără gol înscris, primind în schimb opt, de la 16-17 (44) la 16-25 (54). Rusia a obţinut a şasea sa victorie consecutivă în Japonia, cu 27-18.

România va juca următorul meci marţi, cu Suedia, de la ora 13:30, ora României.

Dacă în meciul cu Ungaria nici Udriștioiu și nici Dache, cele două handbaliste de la Dunărea Brăila prezente în lotul României la acest Mondial, nu au marcat, nici în partida cu Rusia nu au excelat, numărul golurilor în dreptul lor fiind tot 0. În meciul cu Ungaria, Udriștioiu a aruncat de două ori la poartă, în timp ce Dache a nu a apucat să o facă în cele mai puțin de 3 minute cât a fost pe teren. În meciul cu Rusia, Dache a jucat puțin mai mult de 7 minute, timp în care a aruncat de 3 ori la poartă, fără a înscrie, în timp ce Udriștioiu nu a aruncat deloc la poartă în 20 de minute, cât a fost pe teren.

Cealaltă handbalistă de la Dunărea Brăila prezentă în Japonia, brazilianca Tamires Araujo a marcat 6 goluri în meciul pentru locurile 17-20 câștigat de Brazilia în fața Sloveniei cu 32-19. În ultimul meci din Grupă, Brazilia învinsese Australia cu 31-9, iar Tamires Morena Araujo a marcat două goluri.

Exit mobile version