Romania a invins Grecia dintr-un penalty obtinut de braileanul Chipciu

Romania a invins Grecia dintr-un penalty obtinut de braileanul Chipciu
Romania a invins Grecia dintr-un penalty obtinut de braileanul Chipciu

România a învins Grecia în primul meci din grupa F, în cadrul preliminariilor Campionatului European care va avea loc în Franța înn 2016. Tricolorii au avut nevoie de un singur gol pentru a se impune, reuşit de Ciprian Marica în minutul 10 din penalty, obținut de brăileanul Alex Chipciu, care a profitat de o greşeală a lui Holebas.

România a luat startul în preliminariile Europeanului pe un stadion pustiu, după suspendarea dictată de UEFA Greciei, dar asta a fost însă în avantajul nostru, pentru că pe stadionul lui Olympiakos tricolorii au scăpat de o presiune suplimentară.

Meciul în sine a fost destul de urât, cu puţine faze de poartă şi cu o echipă a Greciei fără nici o viziune sub comanda lui Ranieri. N-au fost nevoie decât de 10 minute pentru ca Alex Chipciu să-l păcălească în careu pe Holebas şi proaspătul fundaş al lui AS Roma să-i dea prosteşte peste picioare brăileanului care îmbracă tricoul Stelei București. Căpitanul Ciprian Marica, atacantul lui Konyaspor, n-a ratat de la punctul cu var, dând impresia că e stăpân pe sine.

Grecii au acuzat şocul şi până la pauză n-au dat niciun şut pe poarta lui Tătăruşanu, singurele lor situaţii mai legate fiind două-trei pătrunderi ale lui Salpingidis pe partea lui Raţ, însă fără eficiență. România a vut şansa desprinderii în minutul 44, dar Marica şi Chipciu n-au profitat de faptul că Sokratis şi Tachisidis s-au dat cap în cap şi au irosit o ocazie bună. Finalul primei reprize l-a găsit pe Marica prea zelos, în postura de căpitan de echipă, drept pentru care autorul golului s-a ales cu un cartonaş galben pentru nişte proteste fără sens. A fost doar începutul sfârşitului de meci pentru Marica, deoarece la opt minute de la revenirea de la cabine, Ciprian a mai luat un galben, aproximativ la fel de stupid, pentru un atac cu piciorul sus la Samaris.

Rămasă în zece jucători, România a făcut pasul înapoi şi a cedat treptat mijlocul terenului, dominat până atunci de cuplul Pintilii – Hoban. În plus, România nu a mai avut un vârf de atac autentic, care să ţină Grecia în alertă. Grecii au avut o șansă enormă de a egala, dar norocul a fost de partea României la bara lui Torosidis și meciul s-a terminat cu victoria echipei lui Pițurcă cu 1-0, prin golul din minutul 10. Trei puncte mari, ca moral şi consistenţă, care sperăm să deschidă poteca spre Euro 2016.
Tot în grupa F preliminară s-au mai jucat alte două meciuri, încheiate cu rezultatele:

Insulele Feroe – Finlanda 1-3 (1-0)

Ungaria – Irlanda de Nord 1-2 (0-0).

Următorul meci al naționalei României în preliminariile pentru Euro 2016 este programat pe 11 octombrie 2014, acasă, cu Ungaria.
 

Exit mobile version