Romania in Grupa A la Campionatul Mondial de handbal feminin

Romania in Grupa A la Campionatul Mondial de handbal feminin
Romania in Grupa A la Campionatul Mondial de handbal feminin

Naționala feminină de handbal a României a fost repartizată în Grupa A la Campionatul Mondial 2017 din Germania. Potrivit tragerii la sorți efectuate marți, la Hamburg, din grupa României mai fac parte Franța, Spania, Slovenia, Angola și Paraguay.

România este singura echipă prezentă la toate cele 23 de ediții ale Campionatului Mondial. Turneul final al Campionatului Mondial 2017 va avea loc în Germania, în perioada 1-17 decembrie. După plecările din această vară, de la HC Dunărea Brăila susceptibile de convocare la națională mai sunt Gabriella Szucs și probabil Elena Voicu.

Tricolorele, antrenate de spaniolul Ambros Martin, s-au calificat la turneul din Germania după ce au învins Austria în ambele manșe ale barajului, cu 34-29 (17-16) la Oradea și cu 33-24 (11-13), la Stockerau.

România a cucerit medaliile de bronz la Mondialul din 2015, cu suedezul Tomas Ryde pe banca tehnică, iar la Europeanul din 2016 s-a clasat pe 5.

Franța este vicecampioană olimpică la Rio (2016) și a cucerit bronzul la Europenele de anul trecut, terminând pe 7 la Mondialul de acum doi ani.

Spania, care a învins România la CM 2015 (în grupă), a ocupat în final locul 12, iar la Europeanul de anul trecut s-a clasat pe 11.

Slovenia a terminat pe 14 la Europeanul de anul trecut.

Angola, campioana Africii, a învins surprinzător România (23-19) la Jocurile Olimpice, înfrângere care a dus la eliminarea tricolorelor după faza grupelor.

Componența grupelor CM 2017:
Grupa A (Trier): Franța, România, Spania, Slovenia, Angola, Paraguay;
Grupa B (Bietigheim-Bissingen): Norvegia, Suedia, Cehia, Ungaria, Argentina, Polonia;
Grupa C (Oldenburg): Danemarca, Rusia, Brazilia, Muntenegru, Japonia, Tunisia;
Grupa D (Leipzig): Olanda, Germania, Serbia, Coreea de Sud, China, Camerun.

Exit mobile version