Rezultatele minivacanței de Rusalii pentru jandarmii brăileni

Principalele obiective ale Jandarmeriei Brăila în perioada minivacanței de Rusalii au fost creșterea gradului de siguranță al cetățenilor precum și asigurarea ordinii și liniștii publice.

Astfel, peste 150 de jandarmi au participat în această perioadă la misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice, atât în mod independent cât și în sistem integrat. Jandarmii brăileni au fost prezenți în zonele aglomerate, cum ar fi: piețele, gara, Faleza Dunării sau Stațiunea balneoclimaterică Lacu-Sărat, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Totodată, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila au fost luate măsuri suplimentare pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică la Hramul Mănăstirii Măxineni, dar și la manifestările cultural-artistice prilejuite de Zilele Comunei Măxineni.

În urma misiunilor executate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3700 lei, acestea fiind aplicate în general pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptele de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Totodată, pe timpul executării patrulelor în sistem integrat cu poliția, au fost constatate 4 infracțiuni cu 4 autori.

Jandarmii mulțumesc brăilenilor că au dat dovadă de responsabilitate și au ținut cont de recomandările pe care le-au transmis cu fiecare ocazie. Aceștia reamintesc cetățenilor faptul că pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor aflați în dispozitivele de ordine publică sau prin apelarea numărul unic de urgență 112.

Exit mobile version