Reținut pentru favorizarea infractorului în dosarul înjunghierii baschetbaliștilor

Reținut pentru favorizarea infractorului în dosarul înjunghierii baschetbaliștilor

Reținut pentru favorizarea infractorului în dosarul înjunghierii baschetbaliștilor

Procurorii de la Tribunalul Brăila au dispus astăzi reținerea pentru 24 de ore pentru focșăneanul Vasile Tătaru, acuzat pentru că l-a găzduit pe interlopul Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev. Tătaru este acuzat de infracțiunea de favorizarea infractorului. El va fi adus mâine în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, este anchetat de procurori pentru că ar fi înjunghiat, în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2018, doi baschetbalişti americani de la Cuza Sport Brăila pe holul băii terasei „The Music Pub” din Brăila.

Focşăneanul Vasile Tătaru a fost reţinut miercuri, pentru 24 de ore, de procurorii de la Tibunalul Brăila, după ce inițial a fost chemat să dea explicaţii în dosarul lui Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev care se află în arest pentru că ar fi înjunghiat, în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2018, pe baschetbaliștii Joseph McClain și Darrell Bowie, care urmau să evolueze pentru Cuza Sport Brăila în Liga Națională. Tătaru a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Brăila.

Procurorii spun că Vasile Tătaru l-a găzduit în locuinţa sa pe Dasaev, în duminica de după atacul din club. Tot Vasile Tătaru este cel care l-a adus cu maşina la Brăila pe Dasaev, luni, 17 septembrie, când Dasaev s-a predat.

Vasile Tătaru, fost preşedinte al echipei de fotbal „Unirea” Focşani şi fost administrator al Hotelului „Căprioara” din Crângul Petreşti, s-a mai aflat în atenţia procurorilor, în 2014, când  fost prins de jandarmi în timp ce încerca să plaseze pentru comercializare mai multe pachete de ţigări netimbrate, din portbagajul unui autoturism, unei femei de etnie rromă.

În același dosar mai este acuzat de mărturie mincinoasă și agentul de securitate Nicuşor F., angajat al firmei de pază care se afla sub contract cu pub-ul unde s-a produs incidentul. Acesta s-a aflat în noaptea de 15 septembrie în timpul serviciului la terasă. Procurorii l-au acuzat de mărturie mincinoasă, iar judecătorii l-au pus sub control judiciar pentru 60 de zile, asta întâmplându-se pe 29 septembrie.

Dat în urmărire generală după incident, Daniel Gabriel Husein s-a predat oamenilor legii pe 17 septembrie după ce, susţine el, a aflat din presă de acuzaţiile care i se aduc. Dasaev se află în arest sub acuzația de tentativă de omor.

Exit mobile version