RER acuză municipalitatea de modificarea unilaterală a contractului de delegare

Radu Merica, CEO-ul RER Group, a vorbit ieri, într-o conferință de presă, despre problemele cu care se confruntă societatea de salubritate în relația cu municipalitatea brăileană.

Merica a afirmat că la cantitatea de deșeuri care se adună în municipiul Brăila, este necesară o stație de sortare, care înseamnă o investiție de milioane de euro, pe care RER Ecologic Service nu și-o poate permite. Acesta a mai explicat că nici o societate privată nu își poate permite o astfel de investiție în contextul în care contractul cu Municipalitatea este valabil doar până la desemnarea operatorului unic de salubritate care va acționa pe raza întregului județ.

“În 2014 ni s-a spus că va mai dura un an, un an și jumătate până la desemnarea operatorului unic. Iată că au trecut 5 ani de atunci și nici astăzi nu știm când va fi un operator unic” a spus Merica.

Merica a precizat că anual firma RER, care deservește cam o treime din popuația orașului, colectează, în medie, circa 23 de mii de tone de deșeuri, atât de la stradal cât și de la menajer. Un sfert din această cantitate ar fi de la agenții economici.

Reprezentantul RER Ecologic a spus că în perioada de derulare a contractului, Municipalitatea a introdus prevederi noi în contract, obligând astfel operatorii de salubritate să-și asume sortarea și reciclarea deșeurilor, lucru pe care firma de salubritate îl considera incorect, motiv pentru care a și contestat în instanță decizia luată printr-o hotărâre de CLM.

Exit mobile version