Reducerea birocraţiei în relația cu contribuabilii

ANAF

ANAF

Din ianuarie 2018, contribuabilii pot opta pentru a fi înştiinţaţi cu privire la modul în care a fost efectuată stingerea obligaţiilor fiscale, prin depunerea unei cereri în acest sens la ANAF.

Astfel, ANAF va comunica debitorului modul în care a fost efectuată stingerea obligaţiilor fiscale cu cel puţin 5 zile înainte de următorul termen de plată a obligaţiilor fiscale.

În vederea reducerii corespondenţei dintre contribuabili şi ANAF, legiuitorul a intenţionat ca înștiinţările privind stingerea obligaţiilor fiscale să fie comunicate doar contribuabililor care optează pentru acest serviciu.

[quote]Avantajele pe care le oferă utilizarea aplicaţiei Spaţiu Privat Virtual (SPV) sunt economisirea timpului, reducerea cheltuielilor cu deplasarea şi protejarea mediului inconjurător, prin scădarea numărului consumabilelor necesare in procesul de tipărire a documentelor[/quote], se precizează într-un comunicat al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Brăila.

Aplicaţia SPV poate fi utilizată gratuit, aceasta fiind disponibilă 24 de ore din 24 şi oferă contribuabililor posibilitatea de a comunica on-line cu administraţia fiscală. Pe această aplicație sunt disponibile decizii de impunere, decizii referitoare la obligaţii de plată accesorii, acte de executare silită, certificate de atestare fiscală, adeverinţe de venit, informaţii cu privire la obligaţiile de plată, informaţii despre contribuţiile de asigurări sociale declarate de angajatori, notificări, inştiinţări, noutăţi legislative etc.

Exit mobile version