Recomandări adresate de către jandarmi pelerinilor care vor participa la hramul Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din localitatea Măxineni

Jandarmeria Brăila va asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică, cu ocazia manifestărilor religioase prilejuite de hramul Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din localitatea Măxineni, în data de 24 iunie a.c.

Mănăstirea Măxineni este atestată pentru la data de 2 septembrie 1637. Biserica a fost ridicată pe locul unei biserici mai vechi, din lemn. Mănăstirea a fost enumerată, de Matei Basarab, în hrisovul solemn de la 27 noiembrie 1640, în rândul marilor ctitorii. Lucrările de construcție au fost terminate în data de 25 iunie 1651, când a avut loc și sfințirea bisericii, care a fost închinată Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul.

În vederea  asigurării climatului de ordine şi siguranţă publică, cât şi de a descuraja faptele antisociale, jandarmii brăileni vor manifesta o atenţie sporită  în zona mănăstirii „ Sfântul Ioan Botezătorul”.

În dispozitivul Jandarmeriei Brăila se vor afla  efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila cât şi din  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila recomandă pelerinilor :

Exit mobile version