Recital de poezie și jazz ”Te-ai gandit vreodată?”

Preludii în Cetatea Soarelui

Preludii în Cetatea Soarelui

Duminică, 21 aprilie de la ora 19.00, la Sala Avantgarde va avea loc premiera oficială a Recitalului de poezie și jazz Te-ai gandit vreodată ?, în cadrul proiectului TMF Independent – 29.

Acest recital îi aduce în prim plan pe actrița româno-canadiană Claudia Motea, în calitate de autoare și interpretă a poemelor alese pentru recital și Lucian Sabados, în calitate de pianist de jazz dar și de autor al aranjamentelor muzicale, al conceptului de spectacol și al regiei acestuia.

Poemele alese fac parte din volumul de poezie Preludii în Cetatea Soarelui al Claudiei Motea, volum lansat, de altfel, în anul 2018 și în Teatrul Maria Filotti.

Acest proiect are ca producător renumita editură Libris din Brașov iar lansarea la public a acestui recital a avut loc cu ocazia Târgului de Poezie și Muzică Libris Brașov în seara zilei de 22 martie a.c.

Recitarea poeziei, ca și interpretarea jazzistică conferă artistului o zonă de libertate de improvizație și de personalitate asumată. Povestea trăită pe viu și mărturisită  în direct de personajul interpretat de Claudia Motea este o ficțiune la nivelul experienței ei personale. Povestea devine însă prin datele general umane ale destinului personajului, cât și prin întâmplările povestite sau trăite live extrem de posibilă.

Pasiunea și trăirea autentică a rostirii poemelor impresionează și seduce iar caracterul intens personal al faptului că actrița interpretează propriul său material poetic dă întregului material un spor de autenticitate.

Muzica ce însoțește tot timpul rostirea poetică induce în spectator o stare activă de contemplare și chiar o empatie cu personajul și întâmplările sale. Jazz-ul prezent este conectat sută la sută la vers și interpretare.

Cu ocazia prezentării acestui emoționant recital, editura Libris va lansa oficial CD-ul acestui spectacol și va invita spectatorii la o întâlnire cu protagoniștii și evident o sesiune de autografe.

”Te-ai gândit vreodată?”, un recital-mărturisire a doi artiști care își caută cu armele lor locul și rolul lor într-o societate tot mai uniformizată.

Exit mobile version