Actualitate

Realizatorul emisiunii Cronica cârcotașilor, Șerban Huidu, a pierdut procesul în care revendica o moșie confiscată familiei de regimul comunist și aflată pe teritoriu orașului Însurăței

Realizatorul emisiunii Cronica cârcotașilor, Șerban Huidu, a pierdut procesul în care revendica o moșie confiscată familiei de regimul comunist și aflată pe teritoriu orașului Însurăței

Realizatorul emisiunii Cronica cârcotașilor, Șerban Huidu și fratele său, Vlad, au deschis în 2019 un proces de revendicare a unei proprietăți, de pe raza orașului Însurăței, pierdute de familia lor în perioada comunistă. Solicitarea celor doi pentru a recupera dreptul de proprietate din localitatea Însurăței, județul Brăila, a fost respinsă de Tribunalul Brăila.

Procesul aflat pe rol la Tribunalul Brăila a fost amânat de mai multe ori, însă a fost reluat recent. Magistrații au luat o decizie radicală, în defavoarea fraților Huidu care se așteptau să câștige un imobil evaluat la o sumă impresionantă.

Judecătorii brăileni au hotărât joi, 17 septembrie, ca „moșia” din orașul Însurăței, revendicată de realizatorul TV și fratele său, să rămână la autoritățile din zona respectivă. Șerban Huidu și soțul cântăreței Giulia, Vlad, nu vor primi absolut nimic din partea statului român.

Frații Huidu au făcut solicitarea în instanță, conform celebrei legi 10/2001, coroborată cu legea 165/2013, ambele făcând referire la modul de retrocedare sau despăgubire în cazul unor imobile preluate abuziv de regimul comunist.

Pârâți în acest proces au fost Comisia Locală de aplicare a Legii Fondului Funciar Însurăței și Comisia Județeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Brăila. Conform legii, în cazul în care bunurile care fac obiectul retrocedării au fost înstrăinate, titularul va trebui să-l compenseze pe deținătorul de drept al acestuia.

Inițial, cei doi frați Huidu s-au adresat Judecătoriei Brăila, dar dosarul a ajuns în luna martie la Tribunalul Brăila. Soluția a fost amânată de trei ori, până la sentința de joi, 17 septembrie.

„Admite excepția de necompetență materială invocată de instanță. Declină competența de soluționare a cererii formulată de reclamanții Huidu Șerban Sebastian și Huidu Vlad Ciprian, în contradictoriu cu pârâtele Comisia Locală De Fond Funciar Însurăței și Comisia Județeană pentru stabilirea dreptului de Proprietate Privată Asupra Terenurilor Brăila în favoarea Tribunalului Brăila.

Fără cale de atac. Pronunțată azi 12.03.2020, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței. Document: Hotărâre 1266/2020 12.03.2020”, se arată în hotărârea pronunțată de Judecătoriei Brăila.

Tribunalul Brăila a respins, în ședința din 17 septembrie a.c., cererea pârâtei Comisia Locală de Fond Funciar Însurăţei privind plata cheltuielilor de judecată, ca fiind nefondată acțiunea restrânsă.

Dacă ar fi câștigat procesul, Șerban și Vlad Huidu s-ar fi putut alege cu o sumă consistentă sau cu o proprietate în localitatea Însurăței.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •