Razii de weekend ale polițiștilor brăileni

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În perioada 27 – 29 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor şi a unităţilor de învăţământ, precum şi a celor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activităţilor au fost verificate 56 de societăţi comerciale, au fost legitimate 289 de persoane şi au fost oprite în trafic 192 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest peste 100 de şoferi.

De asemenea, aceştia au constatat 90 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 28.000 delei.

Dintre amenzile aplicate, 68 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 13 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 8 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi una la alt act normativ.

Exit mobile version