Actualitate

Razii cu efective mărite în zonele aglomerate

Razii cu efective mărite în zonele aglomerate

În cursul zilei de ieri, poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” al Judeţului Brăila, Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, Direcţiei de Sănătate Publică Brăila şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, au desfăşurat acţiuni de verificare, cu efective mărite, în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, pieţe, terase, în mijloacele de transport public de persoane, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au verificat mai multe autovehicule de transport persoane, fiind constatate 12 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.500 lei pentru neportul sau purtarea necorespunzătoare a măştii de protecție în mijlocul de transport.

De asemenea, în cursul zilei de duminică, 12 iulie a.c., pe raza judeţului au fost verificate 81 de societăţi comerciale şi au fost constatate 83 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 40.000 lei, dintre care 13 la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 49 conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, fiind reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 11 permise de conducere şi ridicate 3 certificate de înmatriculare, 16 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 2 conform H.G nr. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi 3 la alte acte normative.

Totodată, polițiștii locali, sub coordonarea Poliției Municipiului Brăila, au desfășurat acțiuni în mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului Brăila, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19.

Cu această ocazie au fost aplicate 12 sancţiuni pentru neportul sau purtarea necorespunzătoare a măştii de protecție în mijlocul de transport.

Acţiunile vor continua şi în perioada următoare, în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecţie sanitară şi de distanţare fizică.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •