Punct pretios obtinut de Conpet in deplasare

Punct pretios obtinut de Conpet in deplasare
Punct pretios obtinut de Conpet in deplasare

Sporting Liești – Conpet Cireșu 3-3 (1-1)

Conpet Cireșu a reușit o remiză importantă în deplasarea de la Sporting Liești și a mai făcut un pas către salvarea de la retrogradare. Elevii lui Vasile Darie au condus de două ori, 2-1 și 3-2, dar au fost egalați. A fost un meci frumos, de infarct în partea a doua, cu răsturnări de scor și la sfârșitul căruia observatorul jocului, președintele AJF Tulcea Petre Badea, a spus că s-a ridicat la un nivel foarte bun, peste ce se poate vedea la unele meciuri de Liga a 2-a.

Conpetul a început timid meciul, gazdele având o dominare în primele minute, dar prima ocazie de gol a fost a celor de la Cireșu, în minutul 7, când cireașă l-a deschis cu o diagonală pe Nicoliță, dar acesta a fost blocat de un fundaș al Lieștiului la 8 metri. În minutul 10, la o neatenție a liniei de fund a oaspeților, un atacant al Lieștiului a șutat la poartă, Soare a respins dar G. Ancerenco a reluat apoi în poartă, 1-0. Golul primit a trezit echipa brăileană, care a început să aibă o posesie mai bună, iar ocaziile de poartă au început să apară, Crăciun și Nicoliță trecând pe lângă egalare. Egalarea a venit totuși în minutul 24, când Nicoliță a fost faultat la 20 de metrii de poarta gazdelor, iar Al. Ilie a executat excelent lovitura liberă, peste zid, sub transversală, 1-1.  Până la pauză jocul a fost unul echilibrat fără mari ocazii de gol la cele două porți.

În repriza a doua Conpetul a început ceva mai bine și în minutul 50 Niță a pătruns spre poarta adversă, a centrat în careu, dar Nicoliță, talonat de un adversar a șutat în portar. În minutul 54, la o acțiune de atac inițiată de Balaban, acesta l-a deschis pe Nicoliță car-e a centrat în careu de unde Andrei Crăciun a reluat cu capul 1-2. Egalarea a venit după doar opt minute, când la o neatenție în apărare Ilie a luftat pe gazonul încă ud, gazdele au șutat la poartă, Soare a respins în lateral, iar apărătorii Conpetului n-au urmărit faza și mingea a ajuns la Bahnașu care a trimis-o în poartă, 2-2. Elevii lui Vasile Darie au revenit în atac, iar în minutul 71 la o acțiune a lui Crăciun, acesta i-a pasat lui Alin Radu care a pătruns și a centrat în fața porții de unde Stelian nicoliță a reluat în poartă, 2-3. Nici de data aceasta brăilenii nu au știut să țină de rezultat și în minutul 78, Gârleanu a primit o pasă în diagonală și a reușit să egaleze. Gazdele au forțat golul victorie, dar și Conpetul a trecut pe lângă golul 4, în minutul 82, cand Alin Radu a reluat peste poartă o centrare de pe dreapta a lui Grozea. Din minutul 85 brăilenii au rămas în 10 jucători, Colilie fiind eliminat pentru un fault în calitate de ultim apărător și strategia s-a schimbat. În aceste ultime minute ale meciului echipa lui Darie s-a apărat foarte bine, si-a creat câteva situații de contraatac pe care însă nu le-au dus la finalizare.

A fost un joc de angajament, cu două echipe preocupate de fotbal, iar rezultatul a fost unul echitabil. Jucătorii mei au dat dovadă că sunt capabili să facă jocuri bune și să obțină și rezultate bune. Dacă eram mai atenți în faza de apărare atunci când ne-am aflat în avantaj cred că nu ne putea scăpa victoria în acest meci. De fapt golurile primite au fost în urma unor faze tratate cu superficialitate și nu în urma unor greșeli foarte grave în apărare. În acest meci m-a mulțumit atât jocul cât și atitudinea băieților. La meciul următor nu îl vom avea pe Colilie, dar cred că vor reveni Staănciulescu și Bogoș. Rezultatul obținut astăzi este cu atât mai bun cu cât am avut în teren șase jucători sub 21 de ani, fiind una dintre cele mai tinere echipe din Liga a 3-a, a declarat la finalul meciului antrenorul Vasile Darie.

În acest meci pentru Conpet Cireșu au jucat: Mădălin Soare – Dumitrașcu, Al. Ilie, Colilie, Al. Cireașă – Balaban (min. 88 Vârlan), Viorel Gheorghe (min. 86 G. Preda), Crăciun – Al. Niță (min. 65 Grozea), S. Nicoliță, Marcel Gheorghe (min. 58 A. Radu).

Rezultatele complete ale etapei a

Viitorul Axintele – Rapid Feteşti  2-0. Au marcat Pioaru (15 – autog.), A. Sava (57)
CS Afumaţi – Dunărea Călăraşi    2-0. Au marcat: Vlada (68 – pen.), D. Stanca (85)
FC Voluntari – Oţelul II Galaţi    1-1. Au marcat: S. Rădoi (30) / Vasilachi (45)
Progresul Cernica – CS Ştefăneşti 0-0
Gloria Pop. Leordeni – Callatis Mangalia 2-1. Au marcat: Stelea (28, 70) / Posteucă (87).

În urma acestor rezultate Conpet Cireșu a rămas pelocul 11, cu  puncte, la trei puncte de ocupanta locului 7, Otelul II Galați. În etapa următoare Conpetul va primi pe teren propriu replica celor de la Gloria Popești Leordeni, aflată pe locul 5, cu 27 de puncte, echipă aflată cu un picior în play-off.

Exit mobile version