Proiectul cultural ”Brăila – un film de poveste” s-a încheiat cu succes

Asociația Culturală Cinefeel Brăila a încheiat săptămâna trecută proiectul „Brăila – un film de poveste!”, cu o conferință organizată la sediul Muzeului Brăilei Carol I din Piaţa Traian nr. 3.

Proiectul a fost finanţat de Consiliul Judeţean Brăila prin Programul pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes județean pentru anul 2019, în domeniul CULTURĂ .

Proiectul s-a derulat în perioada august – noiembrie 2019 și a avut ca scop îmbunătăţirea vieții socio-culturale și încurajarea folosirii pe scară largă a filmului ca instrument educațional.

Proiectul s-a desfășurat în județul Brăila, în municipiul Brăila, orașul Însurăței, oraşul  Ianca, comuna  Cazasu, comuna  Chiscani și comuna Viziru.

Proiectul BRĂILA – UN FILM DE POVESTE! a adus un concept inovator pentru societatea și comunitatea brăileană, care are nevoie de diversificarea activităților culturale, atât în spații închise, dar mai ales în aer liber. 

În municipiul Brăila, dar și pe raza județului Brăila, evenimentele de tip caravană cinematografică, spectacole în aer liber, festivaluri de film, nu sunt derulate în mod constant, nu există o cultură și o educație prin arta spectacolului, iar arta cinematografică este un mijloc excelent de a îmbunătăți situația comunităților, cu efecte pozitive pe termen scurt, mediu și lung.

În cadrul proiectului a avut loc şi caravana “Brăila film festival”, care a avut ca temă principală “toleranţa”. Festivalul de film s-a încheiat cu un concert de jazz susţinut de Lucian Ban (pianist şi compozitor) şi Alex Simu (clarinetist, saxofonist, compozitor şi aranjor).

Proiectul “Brăila – un film de poveste” a avut o valoare de 53.620 de lei, din care 8.579 lei a fost contribuția Asociației Culturale Cinefeel Brăila.

Exit mobile version