Proiectul, “Crestem in spiritul Dunarii” a ajuns la final

Proiectul, “Crestem in spiritul Dunarii” a ajuns la final
Proiectul, “Crestem in spiritul Dunarii” a ajuns la final

Asociatia Clubul de turism Proilavia Braila a continuat in data 1 februarie 2013 diseminarea rezultatelor si conferinta de final a proiectului “Crestem in spiritul Dunarii!”, care are ca scop cresterea implicarii a 25 de tineri din orasul Braila si comuna Chiscani (jud. Braila), in calitate de voluntari activi in probleme de mediu.

Evenimentul a avut loc in prezenta tinerilor participanti, care au fost beneficiarii directi ai proiectului, precum si institutii locale, profesori, alte ONG (Centrul de tineret Tinklub).
Au fost prezentate materiale cu toate activitatile proiectului (prezentari power-point, filmulete, afise de mediu, desene, grafica): actiuni de ecologizare a malului Dunarii in Braila si Chiscani, campania de informare si constientizare privind protejarea arealului Dunarii, vizite in scoli, activitati in aer liber – tinerii au mers imbracati in costume create cu elemente de mediu si natura si au distribuit brosuri informative, workshop-uri tematice, vizite de lucru si documentare, traininguri nonformale, concepere materiale de promovare si diseminare.
Tinerii au primit certificatele Youthpass, care atesta dobandirea competentelor prin partciparea la actiunile proiectului si au demonstrat spirit de echipa in maniera nonformala (dans, hore).
Coordonatorul proiectului, Gabriel Lala si Geanina Golea, indrumator (coach) al tinerilor cu varsta pana in 18 ani au transmis un mesaj de incurajare si dorinta ca tinerii sa fie implicati in continuare in protejarea arealului Dunarii, in constientizarea comunitatii locale cu privire la faptul ca Dunarea si ecosistemul Dunarii trebuie in permanenta protejate, sa fie la fel de nonformali si veseli, sa fie buni cetateni europeni si sa realizeze ca a fi voluntar de mediu nu este greu, trebuie doar sa vrei, toate sub mesajul “Nu fi indiferent, implica-te!”.
Rezultatele proiectului sunt diseminate (email, telefon, facebook, comunicate) la multe organizatii din bazinul Dunarii – din Germania pana in Ucraina, institutii publice, rezervatii naturale pe Dunare, primarii ale oraselor de pe Dunare, asociatii, scoli, facultati, institute de cercetare, publicatii si reviste cu specific dunarean.
S-au primit feed-back, incurajari si aprecieri de la multe persoane si institutii, printre care amintim: guvernatorul Administratiei Rezervatiei biosferei Delta Dunarii – dl. Edward Bratfanov, care a mentionat c? “alaturi de cei 25 de tineri implica?t, beneficiarii pe termen lung sunt toti cei care traiesc pe malurile Dunarii sau se bucura de frumusetea peisajului ei”, si dl. Harald Kutzenberger – secretar general al International Association for Danube Research.
Proiectul, derulat in perioada septembrie 2012-februarie 2013 este finantat de Comisia Europeana prin Agentia Na?ionala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale in cadrul programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.2 Initiative ale tinerilor. “Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o con?ine”.

Exit mobile version