Proiecție de gală la Brăila, pentru pelicula Moromeții 2

Proiecție de gală la Brăila, pentru pelicula Moromeții 2

Proiecție de gală la Brăila, pentru pelicula Moromeții 2

Pelicula Morometii 2 va avea o proiecție de gală, în prezența echipei, la Brăila, duminică, 25 noiembrie, de la ora 18:00, la Cinema City Brăila Mall. Biletele sunt disponibile la casieria cinematografului.

Moromeții 2, în regia lui Stere Gulea, va rula în toate cinematografele din țară, începând cu 16 noiembrie. În rolurile principale îi puteți vedea pe: Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, Iosif Paștina.

În alte roluri: Răzvan Vasilescu, Gheorghe Visu, Oana Pellea, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu, George Mihăiță, Ioana Bugarin, Paul Ipate, Vlad Logigan, Cuzin Toma, Marian Râlea, Dorina Chiriac, Liviu Pintileasa și participarea extraordinară a lui Ion Caramitru.

Va fi un film ce va arăta celor care vor dori să-l vadă istoria dulce-amară, tragică de multe ori, a țăranului român în general, a familiei Moromete în particular. O armonie milenară spulberată de experiențe sociale dezastruoase.” a spus Horatiu Malaele, cel care a fost ales pentru rolul lui Moromete, după ce Victor Rebengiuc a refuzat să joace și în Moromeții 2, motivând că este prea bătrân.

Moromeții 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Peste lumea pe care o cunoșteau, în care cel mai important lucru era să ai pământ pe care să-l muncești, trecuse un război. Toată ordinea vieții lor se schimbă o dată cu venirea noului regim, care propovăduiește egalitatea. Se șterg diferențele într-un mod forțat și violent, iar albul devine negru, și invers.

Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.

Exit mobile version