Proiect pentru achiziționarea a 33 de microbuze electrice pentru transportul elevilor din 33 de UAT-uri din județul Brăila

Vineri, 9 iunie, consilierii județeni au aprobat în ședință extraordinară proiectul de hotărâre privind depunerea cererii de finanțare pentru „Microbuze electrice pentru un viitor sustenabil al învățământului din județul Brăila” – în cadrul apelului de proiecte cu titlul “Microbuze electrice pentru elevi”. pentru localitățile: Traian, Galbenu, Gradiștea, Ulmu, Roșiori, Șutești, Tudor Vladimirescu, Ciocile, Dudești, Frecăței, Mărașu, Râmnicelu, Surdila Găiseanca, Vișani, Bărăganul, Bordei Verde, Măxineni, Tichilești, Cazasu, Ianca, Siliștea, Tufești, Zăvoaia, Gemenele, Jirlău, Racovița, Stăncuța, Unirea, Vădeni, Însurăței, Gropeni, Mircea Vodă și Romanu.

“Microbuze electrice pentru un viitor sustenabil al învățământului din județul Brăila” – în cadrul apelului cu titlul “Microbuze electrice pentru elevi” este un proiect care conform ghidului solicitantului este de maxim 6,097,560.97 euro fără TVA în care se vor achiziționa 33 de microbuze cu capacitatea de 16+1 locuri, inclusiv un loc special amenajat pentru persoane cu dizabilități. Încărcarea lor va fi asigurată prin stații amenajate în fiecare comună, această sarcină revenind fiecărei primării din proiect.

Consiliul Județean Brăila urmează să depună cererea de finanțare, iar microbuzele ar urma să fie livrate către beneficiari până la finalul anului viitor.

Exit mobile version