Proiect educațional județean “Călători pe cărările sfinților”, cu participare națională, cât și din Republica Moldova

În luna mai 2024, s- a încheiat cu succes Proiectul educațional județean “Călători pe cărările sfinților”, ediția IV, 2023-2024; organizat de Școala Gimnazială “Mihu Dragomir”, sub coordonarea doamnei profesor Voiculeț Camelia; proiect județean cu participare națională, cât și din Republica Moldova, fiind primul proiect cu caracter religios din zona Sud-Est a României. Proiectul a reunit, prin tematica abordată, 53 de instituții școlare din țară și din Republica Moldova; și este înscris în calendarul activităților CAEJ nr. 14606/ 22.12.2023 la poziția nr.14.

Proiectul a cuprins două secțiuni: una adresata elevilor, secțiune tip Concurs-la care au participat toate categoriile de elevi, inclusiv elevi cu CES; și alta adresată cadrelor didactice : secțiunea Simpozion.

La acest proiect  au participat 186 de elevi de la ciclul primar, gimnazial și liceal din județul Brăila, dar și din țară, unde elevii și-au arătat măiestria realizând planșe sau icoane cu sfinți conform regulamentului proiectului. Lucrările acestora au reprezentat subiectul unei frumoase expoziții  din cadrul școlii gazde.

Dintre rezultatele deosebite obținute de elevii Școlii ”Mihu Dragomir” amintim: premiul II:Popescu Maria-clasa VI; Premiul III: elev Teodorescu Răzvan-clasa IV; Mentiune: eleva -Luca Izabel de la clasa a II-a, elevul Roșioru Gabriel-clasa IV și elevul  Turtoi Valentin , clasa a VIII/ pentru elevi cu CES.

La proiect au mai participat și alte 24 de cadre didactice din țară, la secțiunea Simpozion, cu tema “Sfinții modele vii, modele de urmat pe cărarea vieții”, exemple de bune practice; lucări ce au fost publicate într-un auxiliar didactic absolut necesar cadrelor didactice de disciplina religie, și nu numai, cu materiale interesante și jocuri didactice.

Exit mobile version