Problemele la Podul suspendat peste Dunăre continuă. Constructorul peticește asfaltul vălurit sau fisurat

La nici un an de la inaugurare, podul suspendat de la Brăila a intrat din nou în reparaţii. Asta după ce au apărut din nou crăpături şi dâmburi pe unul dintre sensurile de mers ale construcţiei proiectată să reziste 120 de ani. 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu afirmă că cei de la CNAIR au terminat evaluarea lucrărilor de la podul peste Dunăre de la Brăila şi că există neconformități pe care cei care au realizat această lucrare trebuie să le îndrepte, iar până când nu sunt înlăturate, nu vor face recepția. La rândul său, constructorul spune că nu va da în circulație partea de pe Jijila, de pe malul tulcean al Dunării, până nu se recepționează podul.

Sensul de circulație Tulcea-Brăila, banda 1 de circulație a fost închisă complet traficului rutier pentru a se face decopertări din loc în loc pe toată lungimea podului și apoi pentru a se asfalta.

Se pare că problemele apar din cauza traficului extrem de greu, camioanele încărcate cu piatră care vin de la carierele de piatră din județul Tulcea. Pe același sens de mers care a fost deja reasfaltat odată complet după ce a fost inaugurat podul în vară, la câteva luni au fost făcute iarăși decopertări şi reperații, după ce asfaltul s-a transformat în valuri din cauza căldurii şi greutății camioanelor care au peste 40-50 de tone.

Probleme pe Podul de la Brăila au apărut din nou, după ce luna trecută au început să apară tasări la rampa de urcare pe pod dinspre Brăila spre Tulcea. Atunci s-au forat piloni şi s-au băgat piloni foarte mari şi la mare adâncime pentru a stabiliza pământul.

„Vor fi asfaltări punctuale pe zonele deteriorate. Practic, niște reparații. O să fie un oarecare disconfort în zona lucrărilor, dar nu se întrerupe circulația”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu, citat de ziarul Adevărul.

Totuși, se pare că se pregătește o reasfaltare a sensului de mers Tulcea-Brăila, probabil folosind o altă rețetă a asfaltului.

Exit mobile version