Pro România vrea voturi din electoratul de dreapta. PNL spune că un partid desprins din PSD nu poate să se erijeze în partid de dreapta

Pro România vrea voturi din electoratul de dreapta. PNL spune că un partid desprins din PSD nu poate să se erijeze în partid de dreapta

Pro România vrea voturi din electoratul de dreapta. PNL spune că un partid desprins din PSD nu poate să se erijeze în partid de dreapta

Campania electorală nu a început oficial, dar războiul declarațiior și atacurilor între partidele politice a escaladat.

Coordonatorul organizației municipale a Pro România, Silviu Dorin Petrea a transmis un comunicat de presă în care ataca PNL Brăila, considerănd că acesta și celelalte partide din dreapta eșichierului politic nu au reușit să se unească și se vor canibaliza.

”La Brăila partidele de dreapta se vor bate între ele pe același electorat de maxim 20.000 de votanți. Marele perdant va fi, bineînțeles, PNL care nu va putea mobiliza la vot nici propriul electorat și  vor obține cu mare efort între 15 și 19 procente la Brăila” spune Dorin Petrea, cel care va candida la primăria Brăila din partea Pro România și care în urmă cu o lună de zile propunea partidelor de dreapta să se adune în jurul candidaturii sale.

Petrea consideră că PMP și ALDE nu vor atinge pragul electoral, dar ”vor fura procente din electoratul de dreapta divizat. De altfel, oricine voteaza ALDE sau PMP, implicit vor vota, de fapt, PSD pentru că voturile lor se vor duce la coșul de redistribuire și îi vor ajuta la final pe pesediști. Noi, Pro România Brăila suntem singurul partid care va putea lua voturi atât de la electoratul de stânga cât și de la cel de dreapta, ca singura alternativă viabilă pentru o guvernare locală constructivă”.

Președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă a reacționat la declarațiile lui Petrea. Acesta a spus într-o postare pe rețelele de socializare că ”PNL se încadrează spectrului drept al scenei politice din România, dar nu putem spune același lucru despre Pro România, partid de centru stânga înființat relativ recent, care se erijează în unica opțiune viabilă a alegătorilor brăileni de dreapta”.

Dănăilă spune că posibilitatea existenței unei alianțe a partidelor de dreapta este perfect fezabilă și la Brăila, în circumstanțele excluderii unui partid de stânga, precum este Pro România.

”Într-adevăr, în ultimii ani PSD a dominat scena politică a județului nostru, însă alternativa nu o reprezintă alianța inconsecventă cu un partid desprins direct din structura acestuia. Alternativa este reprezentată de structura locală și județeană a PNL.

În ceea ce privește tonul ofensiv al coordonatorului organizației municipale a Pro România, acesta nu relevă decât frustrare, mai ales în condițiile unei incertitudini referitoare la susținerea votanților, care pot migra la PSD, datorită doctrinei similare. Încrederea electoratului de dreapta poate fi menținută doar prin existența și conservarea unei imagini independente de ideologia stângistă Pro România, originară PSD” spune liderul liberalilor brăileni, Alexandru Dănăilă.

Alegerile locale programate pe 27 septembrie au intrat în linie dreaptă și, chiar dacă oficial campania electorală nu a început, partidele au început lupta pe electoratul anti-PSD, destul de numeros, dar divizat în opinii.

Exit mobile version