Primul candidat independent la europarlamentare își lansează candidatura la Brăila

George Simion își lansează candidatura independentă alegerile europarlamentare în județul Brăila, marți, 19 februarie, la ora 10:00.  

La eveniment vor participa Lucian Căprariu, consilier municipal, Ionuț Iancu, reprezentantul societății civile unioniste în județul Brăila, Cornelia Miler, președintele Centrului de Cercetași, Ana Girip, președintele Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina, caricaturistul Costel Pătrășcan, oameni de cultură, foști deportați, istorici, tineri basarabeni și unioniști din județul Brăila.

Brăila este un punct strategic pe harta României, implicit, a Europei și ceea ce am de făcut este să vorbesc în Parlamentul European despre cum putem reda măreția de odinioară de metropolă a Dunării, de port al tuturor mărfurilor care ancorau venind din Marea Neagră. La Bruxelles voi aminti de miile de centre de patrimoniu cultural național și imobile vechi, case, palate și conace boierești care dau farmec Brăilei, dar care, în urma unor interese obscure, sunt lăsate în paragină pentru a fi vândute pe nimic! În inima Europei voi pleda pentru restabilirea satelor din județul Brăila după modelul european și pentru stimularea micilor fermieri! Brăila are un potențial enorm, așa cum au toate județele României și în calitate de candidat independent la alegerile europarlamentare, voi  sprijini ridicarea județelor țării pentru ridicarea unei Românii Mari în Europa’’, a declarat George Simion, candidat independent.

George Simion s-a născut și a copilărit la Focșani. A absolvit Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București și programul de masterat la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iași. În 2011 a fondat Platforma Unionistă Acțiunea 2012, alături de care a organizat sute manifestări publice de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la necesitatea realizării unității naționale. În 2017 a înființat Alianța pentru Centenar, pentru a pregăti și desfășura evenimente cu impact dedicate marcării Centenarului Marii Uniri. Unul dintre acestea a fost Marșul Centenarului, în care s-a mers pe jos 1300 de km, de la Alba Iulia la Chișinău, pentru a purta mesajul Unirii prin toate locurile semnificative pentru România de acum un secol și pentru prezent.

Tot marți, 19 februarie, Caravana ,,România MARE în Europa” ajunge în județul Brăila. Candidatul independent la alegerile europarlamentare, George Simion, va colecta semnături, în vederea înscrierii în cursa electorală, în orașul Brăila, marți, 19 februarie, ora 17:00, în fața Primăriei.

Exit mobile version