Primele 3 lucruri pe care le-ar face candidatul independent Ovidiu Nechita dacă va fi ales președinte CJ Brăila

După două mandate de consilier județean din partea PNL, Ovidiu Nechita a ales să candideze independent la alegerile locale din 27 septembrie. În cei 8 ani cât a fost consilier județean, Nechita a fost unul dintre cei mai vocali aleși locali, care aproape la fiecare ședință de CJ a atras atenția asupra unor nereguli în proiectele de hotărâri care erau supuse dezbaterii și votului.

Ovidiu Nechita a declarat într-o conferință de presă organizată a sediul său de campanie că la aceste alegeri speră ca brăilenii să-și dea seama că este singura dată când ar trebui să dea șansa unor oameni care sunt independenți de ordinele politice de la centru sau de ordinele politice de la nivel de județ.

Nechita a vorbit despre primele decizii pe care le-ar lua dacă ar fi ales președintele CJ Brăila.

„În primul rând, reorganizarea aparatului de specialitate al CJ Brăila, care a fost făcut de fiecare dată după cum au dorit partidele care au fost la putere. În al doilea rând, aș dori să fie făcută evaluarea performanțelor profesionale reale ale personalului angajat, care trebuie să demonstreze clar că-și cunoaște atribuțiile, că știe să le aplice și că înțelege repercusiunile greșelilor și ale deciziilor pripite” a spus Ovidiu Nechita.

Candidatul independent la funcția de președinte al CJ Brăila și la funcția de consilier județean a spus că există vreo 20 de angajați ai CJ Brăila care au diverse procese, ca urmare a unor decizii profesionale pe care le-au luat în vremea și acum riscă să-și piardă casele.

Acei oameni când vin la serviciu vin cu o teamă foarte mare. Unii angajați sunt în procese și e posibil să plătească sume foarte mari. Eu nu cred că un angajat care este de 20 de ani, de 30 de ani, sau de 15 ani la CJ vine cu dragă inimă și va mai putea să fie eficient în a face proiecte sau să dezbată ceea ce se cere în CJ, cu legea pumnului în gură, atât timp cât ei au securea deasupra capului. Ei nu au curaj să spună, dar sunt convins că în momentul în care vor fi strânși cu ușa și vor fi nevoiți să plătească, pentru că au făcut ceea ce nu voiau să facă, dar au făcut pentru a nu-și pierde locul de muncă, atunci vor ieși foarte multe la iveală” a spus Ovidiu Nechita.

Un alt lucru pe care Nechita spune că l-ar face, dacă ar deveni președintele CJ Brăila, este acela ca ocuparea posturilor să se facă prin organizarea de concursuri reale și transparente, și nu pe criterii de rudenie a celor care afișează dispreț față de cetățean.

Exit mobile version