Actualitate

Primarul Marian Dragomir consideră ambiguă hotărârea CJSU Brăila de introducere a obligativității purtării măștii de protecție și în spații deschise

Primarul Marian Dragomir consideră ambiguă hotărârea CJSU Brăila de introducere a obligativității purtării măștii de protecție și în spații deschise

Conform Hotărârii CJSU Brăila de ieri, începând de astăzi și până pe 29 octombrie, purtarea măștii este obligatorie pe tot teritoriul municipiului Brăila, dar și în alte 13 localități din județ.

Subprefectul Simona Drăghincescu a spus că a luat această măsură pentru o perioadă de 14 zile ca să nu se ajungă la măsura închiderii unor activități. Hotărârea a fost adoptată cu votul majorității membrilor CJSU.

La rândul său, primarul municipiului Brăila, Viorel Marian Dragomir, a reacționat la decizia luată în CJSU, unde a participat în calitate de invitat, neavând drept de vot.

Pot înțelege obligativitatea purtării măștii în spațiile aglomerate ….DAR NU POT ÎNȚELEGE obligativitatea purtării măștii când te plimbi singur pe stradă, când te plimbi doar cu soția, copilul sau prietena pe stradă- când cobori din mașină, intri in scara blocului sau in curte și nu te întalnești cu nimeni O SĂ NE INTERZICEȚI SĂ DESCHIDEM ȘI GEAMUL ÎN RITMUL ACESTA???” a scris Dragomir pe o rețea de socializare, afirmând că hotărârea este una ambiguă.

Dragomir a spus că școlile din municipiul Brăila nu se vor închide, deși a fost luată în discuție și ao astfel de măsură.

M-am opus și am reușit împreună cu membrii C.J.S.U. să nu se aprobe închiderea școlilor deoarece apreciez sincer eforturile tuturor cadrelor didactice. Am copii și observ eforturile lor. Trebuie să recunoaștem că ȘCOALA ON-LINE NU ESTE ȘCOALA PE CARE O DORIM PENTRU COPIII NOȘTRI !! Cum poate învăța să scrie elevul din clasa pregătitoare sau I (întâi)? Și ce să mai spun de științele exacte? Cum poate să se pregătească elevul din clasa a XII-a pentru examenul vieții lui, admiterea la facultate?Toate aceste măsuri luate rapid fără o consultare a populației, fără un studiu real nu vor avea impactul așteptat!!! Iar o să obligați instituțiile să ne amendeze?” a mai spus primarul Marian Dragomir.

De precizat că astfel de măsuri, privind obligativitatea purtării măștii de procteție și în spații deschise au fost luate și în alte municipii din țară, cum ar fi Pitești, Craiova, Galați, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Târgoviște, localități unde a fost depășită limita de incidență d 1,5 infectări la mia de locuitori.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •