Primarul Marian Dragomir anunță că din a doua jumătate a lunii august ar putea începe lucrările de modernizare a Bulevardul Independenței

Primarul Marian Dragomir a anunțat într-o conferință de presă că la jumătatea lunii august speră să înceapă lucrările la Bulevardul Independenței, în cadrul unui proiect cu fonduri europene.

Proiectul propune modernizarea căii de rulare a tramvaiului și a stațiilor de îmbarcare/debarcare pentru călători. De asemenea, se va crea o bandă dedicată mijloacelor de transport în comun, modernizarea sistemului rutier al carosabilului și crearea de locuri de parcare acolo unde trama stradală va permite. Proiectul mai prevede modernizarea trotuarelor și a spațiului pietonal de pe centrul Bulevardului și crearea unor piste de biciclete pe părțile laterale ale spațiului pietonal din zona centrală.

Suprafața de teren necesară supunerii modernizării Bulevardului Independenței este de 130.454 mp. Valoarea totală a proiectului este de 72.272.000 lei.

Dragomir a spus că în prima etapă se va închide circulației tronsonul cuprins între Calea Călărașilor și strada Școlilor.

Exit mobile version