Primarul comunei Dudești, Marian Bocănel a pierdut recursul în procesul privind conflictul de interese, și își poate pierde mandatul înainte de termen

La sfârșitul săptămânii trecute primarul comunei Dudești, Marian Bocănel a pierdut recursul în procesul privind conflictul de interese în care s-a aflat în perioada octombrie 2017- decembrie 2018, conform acuzațiilor făcute de Agenția Națională de Integritate.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în data de 8 decembrie a.c., să respingă recursul formulat de reclamantul Bocănel Marian împotriva sentinței civile nr. 116 din 10 iunie 2021 a Curții de Apel Galați – Secția de contencios administrativ și fiscal, ca nefondat, sentința fiind definitivă.

Primarul PSD al comunei Dudești, Marian Bocănel a fost acuzat de ANI că a aprobat și semnat 80 de acte administrative care au adus un folos material pentru societatea la care soția sa este administrator unic. Firma deținută de aceasta a încasat de la Primăria Dudești suma de 14.851 lei în perioada 26 octombrie 2017 – 14 decembrie 2018, 

Primarul a declarat la momentul respectiv că este vorba despre faptul că a cumpărat pentru Primărie mai multe produse de la magazinul deținut desoția sa pentru că acela ar fi fost singurul magazin din zonă de unde se puteau achiziționa produsele respective: hârtie iginenică, detergent, un sac de var și alte câteva produse de acest gen.

Primarul Marian Bocănel a contestat în instanță decizia ANI, iar în luna iunie 2021 Curtea de Apel Galați a respins acțiunea sa ca fiind nefondată. Bocănel a făcut recurs, însă a pierdut și la Înalta Curte de Casație și Justiție. În aceste condiții, social-democratul își va pierde mandatul de primar.

După comunicarea deciziei, Bocănel ar putea să-și piardă mandatul, fiind al doilea primar PSD căruia i-ar înceta mandatul anul acesta în județul Brăila, după o decizie a ANI, după cazul primarlui orașului Însurăței. De menționat că președinte al ANI este Florin Ionel Moise, fratele secretarului de stat de la Ministerul Agriculturii, Sorin Moise, și fiul fostului primar PSD din comuna Tufești, Ștefan Moise, acesta din urmă luând decizia să nu mai candideze în 2020 din cauza unor probleme de sănătate.

Primarul Marian Bocănel a fost reales la alegerile de pe 27 septembrie 2020, cu un scor de 64,39% și este primar în această comună din iunie 2000.

Exit mobile version