Primăria așteaptă semnarea contractului de finanțare pentru corpul B de la Liceul de arte ”Hariclea Darclee”

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural din 15 februarie 2024, Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a declarat că Municipalitatea a făcut toate demersurile care țineau de această instituție pentru proiectul ce vizează reconstrucția Corpului B al Liceului de Arte „Hariclea Darclee”, încadrat în clasa I de risc seismic.

”La ședința Colegiului Prefectural de data trecută vă informam că am primit analiza cost-beneficiu și că urmează să convocăm ședința CLM pentru aprobarea acesteia, lucru care s-a și întâmplat, de altfel.  S-a încărcat în platforma online a Ministerului Dezvoltării toată documentația aferentă și ni s-a comunicat că la o dată ce va fi transmisă ulterior o să fim invitați la semnarea contractului de finanțare, dată ce așteptăm și noi să ne fie comunicată, fără să avem vreo influență asupra stabilirii. Din momentul în care va fi semnat contractul de finanțare intrăm în procedura de licitație.

Primăria municipiului Brăila a predat toată documentația, nu mai avem de făcut niciun fel de completare”, a precizat primarul Brăilei.

Proiectul, care prevede demolarea și reconstrucția clădirii, va fi finanțat prin Programul Național de Investiții „Scoli sigure și sănătoase” și conform indicatorilor tehnico-economici aprobați în ședința CLM din ianuarie 2024, valoarea totală este de 20335439,82 lei, cu TVA, din care 11.900 lei, cu TVA, de la bugetul local, iar restul de la bugetul de stat.

Exit mobile version