Prima seară a Festivalului Internațional de muzică ușoară ”George Grigoriu” a adus pe scenă 10 concurenți foarte buni

Vineri seara, în Sala Mare a Teatrului Maria Filotti din Brăila a avut loc prima seară a Festivalului Internațional de muzică ușoară ”George Grigoriu”. Înaintea intrării în sala de spectacole spectatorii au fost delectați cu o paradă a modei, din creațiile Florentinei Giol, urmată de o degustare de vinuri. În prima seară au urcat pe scenă 10 concurenți, iar prima zi de Festival s-a încheiat cu un concert susținut de Cezar Ouatu. 

Prima concurentă care a urcat pe scenă a fost Karina Ioana Todireanu -19 ani, din Botoșani. Apoi a urcat pe scenă italianul Eden Loren -19 ani. maramureșeanul Andrei Gabriel Petruș -19 ani. Al patrulea concurent a fost Vasilia Stoichkova -21 de ani, din Bulgaria, dar care de doi ani și jumătate locuiește și studiază la Brașov.

Următorul concurent a fost Elena Daria Cojocaru -17 ani. Natasa Duric -26 de ani din Bosnia Herțegovina a fost a șasea concurentă care a cântat în prima seară. Pe scenă a urcat apoi Bianca Luminița Mihai – 20 de ani din Buzău, italianca Chiara Melzi -29 de ani. Penultimul concurent al serii de vineri a fost mezina concursului, gălățeanca Sabina Bianca Crăescu -16 ani, din Galați.

Prima seară de concurs s-a încheiat după ce a urcat pe scenă trupa NORD din Brăila, Trupa este formată din Doru Ciutacu (voce), Ionuț Drăghici (bass), Cătălin Andrei Techiu (chitară ritm) și Florin Negoiță (chitară solo). Deși sunt de puțin timp un grup, toți membrii trupei au studii muzicale solide și o experiență vastă în zona artistică, colaborări importante.

Formația de acompaniament este formată din: Ionel Tudor – pian, Andrei Tudor – claviaturi, Liviu Negru – chitară, Laurențiu Zmău – tobe și percuție, Daniel Pirici – percuție, Daniel Bouroșu – chitară solo, Eugen Tegu – chitară bas, Diana Suciu Bouroșu – saxofon. Prezentator: Octavian Ursulescu.

Juriul care va stabili câștigătorii premiilor puse în joc de organizatori este format din: Andreea Andrei- președintele juriului, Horia Moculescu, Adrian Romcescu, Luminița Anghel, Tatiana Apanasenko, Marjan Kataroski, Cornel Cristei.

Marele premiu, Trofeul George Grigoriu, este în valoare de 4000 de euro. Premiul I are o valoare de 2000 de euro, premiul II- 1500 euro, premiul III – 1000 de euro, mențiune -500 euro. De asemenea se va acorda și un Premiu al Uniunii Compozitorilor din România.

Exit mobile version