Prietenie…pe o…sfoară…virtuală

De peste 8 ani, poveștile frumoase ne aduc împreună! Secția de Împrumut pentru Copii. Ludoteca a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila derulează în perioada 2 aprilie – 15 iunie 2021, proiectul „Prietenie…pe o…sfoară…virtuală”. Data de 2 aprilie nu este aleasă întâmplător, este aniversarea scriitorului Hans Christian Andersen, prilej cu care în toată lumea se serbează Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret.

Inițiat de Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov, parteneriatul educațional internațional „Prietenie…pe o…sfoară…virtuală”, aflat la a IX-a ediție, constă în activități practice care îmbină lectura și desenul. De-a lungul anilor, proiectul a reușit să coaguleze în jurul acestei idei peste 200 de instituții culturale din 40 de județe și, împreună cu acestea, să stimuleze interesul pentru carte și lectură a unui număr de peste 100.000 de copii. Tema propusă în acest an este dedicată celebrării operei lui Petre Ispirescu.

”Dragilor, vă așteptăm să umplem sfoara în culorile imaginației voastre, fiecare copil participant la program realizând un desen inspirat din îndrăgitele povești „Sarea în bucate”,  „Prâslea cel voinic şi merele de aur”, „Fata moșului cea cuminte”, „Înșir-te mărgăritare”, „Balaurul cu șapte capete”.” transmit reprezentanții Bibliotecii.

Proiectul se adresează preșcolarilor și școlarilor din clasele primare, cadrele didactice participante vor primi adeverințe. Dorința organizatorilor este să aducă în atenția micuților, dar și a părinților și educatorilor, cât mai multe cărți valoroase și cât mai mulți scriitori pentru copii.

Mai multe informații puteți afla de la Doinița Mihaela Stanciu, bibliotecar, la sediul instituției – Secția de Împrumut pentru Copii. Ludoteca sau la telefon 0239611590. Mult spor la lecturat și desenat!

Exit mobile version