Președintele unei secții de votare a venit băut

În ziua votului de la al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidențiale, Biroul Electoral Județean Brăila a fost sesizat de către mai multe persoane despre faptul că președintele unei secții de votare se află sub influența băuturilor alcoolice.

BEJ Brăila a transmis la AEP informațiile necesare, astfel că Autoritatea a tras la sorți un alt președinte. Până la sosirea președintelui desemnat, atribuțiile acestuia au fost preluate de locțiitor, iar procesul de votare nu a fost afectat

Turul doi al alegerilor prezidențiale a debutat cu un mic incident la secția de votare nr. 82 de la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”. La fața locului au sosit polițiștii, dar și trei membri ai Biroului Electoral Județean Brăila, care au luat decizia ca președintele respectiv să fie înlocuit, conform legislației.

BEJ Brăila a subliniat că acest incident nu a afectat în niciun fel procesul de votare. 

Se pare că președintele secției de votare era într-o imposibilitate a îndeplinirii atribuțiilor. Va fi înlocuit conform legii. Procesul de votare nu a fost afectat, ne-a precizat președintele BEJ, judecător Chiroi Anamaria.

Polițiștii au verificat dacă s-au respectat prevederile legale, care interzic vânzarea și consumarea băuturilor alcoolice la o distanță mai mică de 500 de metri de secția de votare.

Exit mobile version