Președintele PSD Brăila, Iulian Chiriac încearcă să bagatelizeze impactul plecării celor patru de la social-democrați către PNL

Anunțul făcut astăzi de președintele PNL Brăila nu a rămas fără efecte în sânul PSD. Președintele PSD Brăila, Iulian Chiriac a postat pe rețelele de socializare o reacție la plecarea celor patru, iar modul în care a reacționat demonstrează că în tabăra social democraților brăileni nu este tocmai liniște după ultimele mișcări de trupe pe scena politică brăileană.

Membrii PSD care au trecut în gașca lui Alexandru Popa, deputatul șmecheraș de Cireșu, au ales un drum care nu mai este compatibil în niciun fel cu PSD. Această joacă de a ramâne în PSD pentru a nu îți pierde mandatul de primar pe care ți l-au oferit cetățenii din Viziru și Chiscani, dar, în același timp, să fii membru-mascat PNL nu merge! Nu îi poți păcăli pe locuitorii din Viziru și Chiscani doar ca să îți rezolvi niște interese personale.

Ana Cornelia Măcrineanu, primarul comunei Viziru și Costică Cojea, primarul comunei Chiscani sunt, începând de azi, acoliții deputatului de Cireșu, nu membri PSD. Să își asume acest drum la modul oficial, nu să pozeze cu sigla PNL și la braț cu deputatul de Cireșu, crezând că rămân membri PSD și parte a echipei politice în care cei mai mulți brăileni au avut și au încredere.” spune Chiriac în postarea de pe facebook.

Chiriac a uitat că în urmă cu doar o lună și jumătate, când el a fost ales președinte la PSD Brăila, un alt primar din județ, ales pe listele USR-PLUS, a anunțat că se alătură PSD și va candida din partea social democraților la alegerile din 2024, adică exact ce acuză el acum la cei doi primari.

Președintele PSD Brăila susține că ”la Viziru și Chiscani, PSD are candidați și, oricum, nu Măcrineanu și Cojea urmau să candideze la alegerile locale din 2024. Știau acest lucru și au ales interesul personal și s-au alăturat găștii deputatului șmecheraș de Cireșu, ignorând voința exprimată prin vot a cetățenilor”. De ce ar fi renunțat PSD la doi primari în funcție, de la cele mai mari comune din județul Brăila, care au câștigat detașat alegerile?

”Cât despre deputatul George-Adrian Paladi, fostul meu contracandidat la conducerea PSD Brăila, este absolut evident că a ales, la fel, interesul personal. Din păcate, pentru unii, echipa e bună doar când te promovează pentru a obține funcții! Dacă a pierdut în cadrul alegerilor interne, în inima democrației de partid, a decis să plece pe calea traseismului politic.

Respectăm libertatea de opinie, însă PSD e o echipă, nu o gașcă, iar șmecheria de doi bani, amenințările și lăutăria politică nu ne reprezintă. Tocmai din acest motiv, Măcrineanu, Cojea, Paladi și Bordea au optat pentru a sta braț la braț cu deputatul de Cireșu” a mai spus Francisk Iulian Chiriac, Președinte PSD Brăila.

Acuzațiile aduse de Chiriac celor patru este una în care-i jicnește pe locuitorii din comunele județului, ironizarea lui Alexandru Popa cu sintagma ”deputat de Cireșu” nu face altceva decât să-i desconsidere pe cei din județ, insinuând că doar cei din municipiu sunt reprezentativi.

Exit mobile version