Premierul Orban în vizită la Șantierul Naval Brăila

Premierul Ludovic Orban a efectuat astăzi o vizită la Șantierul Naval VARD Brăila, însoțit de ministrul transporturilor și ministrul economiei.

Orban a spus că industria navală românească reprezintă o componentă importantă a economiei româneşti și acestea îşi continuă activitatea. El a susţinut că Guvernul priveşte cu „mare atenţie” ceea ce se întâmplă în domeniul în construcţiei şi reparaţiei de nave.

Premierul a menţionat că, la Şantierul Naval VARD Brăila, se realizează modulele pentru podul peste Dunăre, după modelul unui şantier naval din Italia care a confecţionat modulele pentru Podul de la Genoa.

„Şantierul Naval Brăila a preluat, practic, producerea modulelor din care se va compune podul, este vorba de 86 de module de dimensiunea 25/30 de metri. Probabil sunt primele construcţii de la acest șantier care nu trebuie să plutească, dar sunt extrem de importante pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii extrem de important pentru această zonă. În ceea ce priveşte ritmul de producţie, de livrare a acestor module, şantierul este extrem de bine organizat şi are capacitatea de a livra la termen aceste componente extrem de importante pentru realizarea podului”, a spus premierul Orban.


Exit mobile version