Prefectul Dobrescu: Încurajez brăilenii să se vaccineze

Pentru a spori încrederea populației în instituțiile publice și pentru a susține campania de vaccinare împotriva Sars-CoV-2, prefectul județului Brăila, Florin-Sergiu Dobrescu consideră oportun ca situația vaccinării, din cadrul Instituției Prefectului-Județul Brăila, să fie publică.

Astfel, prefectul Dobrescu a anunțat că personalul aparatului propriu este vaccinat în proporție de peste 80%, respectiv dintr-un total de 42 de angajați, 34 s-au vaccinat cu cel puțin o doză. Ceilalți angajați nevaccinați au trecut recent prin boală și sunt deținători de certificat verde până la împlinirea a 180 de zile de la ieșirea din boală.

În ceea ce privește situația vaccinării din cadrul Serviciului Regim Permise și Înmatriculări Brăila, procentul de vaccinare este de 100%, respectiv dintr-un total de 11 angajați, din care 8 polițiști și 3 persoane încadrate ca personal civil, toți au cel puțin o doză de vaccin anti-Covid-19.

La nivelul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Brăila, dintr-un total de 10 angajați- încadrați ca polițiști, unul se află în concediu de creștere copil, 5 au schema completă de vaccinare și 4 angajați sunt nevaccinați.

Atât timp cât eu, ca prefect, încurajez brăilenii să se vaccineze pentru că, din punctul meu de vedere este cea mai sigură soluție pentru imunizarea împotriva coronavirusului, cred că este corect, ca brăilenii să știe, la rândul lor, care este situația vaccinării și în cadrul instituției pe care o reprezint. Cred în puterea exemplului și consider că transparența este deosebit de importantă într-o instituție publică, și nu doar acum în pandemie, când asta ar trebui să fie literă de lege, ci în general”, a declarat prefectul județului Brăila, Florin-Sergiu Dobrescu.

Exit mobile version