Precizări referitoare la Formularul 179 “Declaraţie privind compensaţia la carburanţi”

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila aduce în atenţia contribuabililor că prin O.P.A.N.A.F. nr. 1797/2022 au fost aduse modificări Anexelor nr. 2 şi nr. 3 prevăzute în O.P.A.N.A.F. nr. 1363/2022 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului 179 “ Declaraţie privind compensaţia la carburanţi”.

Astfel, Anexa nr. 2 din actul normativ precizat anterior, prevede că:

„Declaraţia privind compensaţia la carburanţi se completează şi se depune de către operatorii economici care comercializează benzină şi motorină către clienţi finali – persoane fizice şi juridice, precum şi către operatorii economici autorizaţi care achiziţionează carburanţii din depozite şi/sau staţii de distribuţie pentru consumul propriu sau pentru revânzare, care acordă o reducere de preţ la preţul de vânzare şi beneficiază de la bugetul de stat de o compensare, aferentă reducerii acordate potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 106/2022 pentru susţinerea acordării de reduceri ale preţurilor la benzină şi motorină şi pentru modificarea art. 18 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 41/2022 pentru instituirea Sistemului naţional privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat RO e-Transport şi de abrogare a art. XXVIII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu modificările şi completările ulterioare.

 La Anexa nr. 3 au fost aduse modicări punctelor 3 şi 4, după cum urmează:

“3. Se utilizează la declararea compensaţiei la carburanţi de către operatorii economici care comercializează benzină şi motorină către clienţi finali – persoane fizice şi juridice, precum şi către operatorii economici autorizaţi care achiziţionează carburanţii din depozite

şi/sau staţii de distribuţie pentru consumul propriu sau pentru revânzare, care acordă o reducere de preţ la preţul de vânzare şi beneficiază de la bugetul de stat de o compensare, aferentă reducerii acordate potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 106/2022, cu modificările şi completările ulterioare.

  4. Se completează şi se depune de către operatorii economici care comercializează benzină şi motorină către clienţi finali – persoane fizice şi juridice, precum şi către operatorii economici autorizaţi care achiziţionează carburanţii din depozite şi/sau staţii de distribuţie pentru consumul propriu sau pentru revânzare, care acordă o reducere de preţ la preţul de vânzare şi beneficiază de la bugetul de stat de o compensare, aferentă reducerii acordate potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 106/2022, cu modificările şi completările ulterioare.”

Exit mobile version