Potrivit unui comunicat al Prefecturii, numărul cazurilor de COVID 19 în Brăila se menține la cota 15

Reacția Prefectului Brăilei după decizia CCR de astăzi

Prefectura Județului Brăila a anunțat că astăzi, 10.04.2020, la nivelul județului Brăila, potrivit raportărilor DSP, situația cazurilor confirmate pozitiv de Covid-19 se menține la nivel ultimei comunicări a Instituției Prefectului-județul Brăila, respectiv 15 cazuri, dintre care 3 declarate vindecate și externate. Asta după ce Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunțat că numărul cazurilor de la Brăila a crescut la 16. Este a doua oară când datele furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, al cărui slogan este informați-vă din surse oficiale, nu sunt în concordanță cu cele anunțate de Prefectură, în urma informațiilor de la DSP Brăila.

Potrivit comunicatului Prefecturii Brăila, la acest moment, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică 1640 de persoane, aflate în izolare voluntară la domiciliu și 452 de persoane care se află în carantină instituționalizată.

”Menționăm că 3.429 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 225 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.     Polițiștii brăileni continuă să acționeze în sistem integrat, alături de alături de jandarmi, polițiști de frontieră, militari, polițiști locali și alte forțe ale M.A.I.” se preizează în comunicatul Instituției Prefectului Județului Brăila.

În același document se menționează că în ultimele 24 de ore au fost executate peste 116 misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Potrivit IPJ Brăila s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a 760 de persoane, în 457 de locații, și au fost supuse controalelor 94 de societăți comerciale pentru a se asigura suspendarea activității. Astfel, în urma activităților desfășurate, au fost aplicate 220 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 646.000 de lei. Dintre sancțiunile contravenționale aplicate, 217 au fost pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în conformitate din Ordonanța Militara nr. 3/2020.

De la debutul epidemiei, polițiștii brăileni au aplicat 3.532 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 6.800.000 de lei.

Prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc informează că, potrivit Ordonanței Militare nr.8 /09.04.2020, în zilele de joi, vineri și sâmbătă, premergătoare celor două sărbători Pascale, operatorii economici care comercializează produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționare în funcție de necesități.

Exit mobile version