Polițiștii și jandarmii au continuat activitățile în cadrul acțiunii BLOCADA

Luni, 18 septembrie a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 13 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. Activitățile și controalele au vizat prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență, a tâlhăriilor, a infracțiunilor de furt din buzunare, dar și monitorizarea situațiilor conflictuale și aplicarea măsurilor legale care se impun.

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 43 de evenimente, 34 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 107 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 28.720 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 3 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățenii, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite.

În cadrul acțiunilor a fost constatată în flagrant o infracțiune. În jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliției Rurală Brăila au observat  în trafic, o autoutilitară ce se deplasa pe raza comunei Frecăței, care, la vederea echipajului de poliție și-a schimbat brusc direcția de deplasare.

Polițiștii au oprit în trafic autoutilitara, stabilind că șoferul este un bărbat, în vârstă de 31 ani, din județul Vaslui. În urma verificării în bazele de date, polițiștii au stabilit că barbatul are dreptul de a conduce anulat, iar autoutilitara este neînmatriculată.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Exit mobile version